banner

Ψυχολογία

Sort by
Display per page
View as List Grid

Eυτυχία τώρα!: Η δύναμη των θετικών συναισθημάτων

ο κυνήγι της ευτυχίας αποτελεί αυτοσκοπό για όλους τους ανθρώπους, όλων των ηλικιών, των εποχών, των γεωγραφικών τόπων. Γιατί η ευτυχία συνιστά στάδιο αυτοπραγμάτωσης και ολοκλήρωσης του ανθρώπου.

Η Θετική Ψυχολογία παρέχει σήμερα σαφείς απαντήσεις σχετικά με το πώς όλοι μας μπορούμε να θωρακιστούμε απέναντι στις ψυχικές νόσους και τα προβλήματα και να αισθανθούμε πλήρεις, ολοκληρωμένοι, χαρούμενοι, ευτυχισμένοι.

Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει με τρόπο εύληπτο τα ερευνητικά πορίσματα της τελευταίας δεκαετίας σχετικά με την ευτυχία. Στόχος των συγγραφέων δεν είναι η απλή μεταφορά γνώσεων, αλλά η παροχή απαντήσεων σχετικά με το πώς μπορούμε να γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Το μυστικό της ευτυχίας κρύβεται στην ίδια ακριβώς θέση με το χαμόγελό μας. Κάτω από τη μύτη μας.

από
12.00 € 9.60 €

Fish!

Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗN EΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ! Μια βροχερή μέρα στο Σιάτλ, στον τρίτο όροφο ενός μεγάλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, οι άνθρωποι έχουν πάψει να πιστεύουν στον εαυτό τους. Η νέα διευθύντρια Μαίρη Τζέιν Ραμίρεζ αντιμετωπίζει την πρόκληση να ξαναβρεί κίνητρο στην ομάδα της – μέχρι που στη γειτονιά ανακαλύπτει έναν απίστευτα επιτυχημένο χώρο εργασίας, όπου οι υπάλληλοι είναι τόσο ενθουσιώδεις και παθιασμένοι που οι περαστικοί σταματούν μόνο και μόνο για να τους απολαύσουν επί τω έργω! Το FISH! περιγράφει τι συμβαίνει όταν η Μαίρη Τζέιν μαθαίνει το μυστικό αυτών των απίθανων «ειδικών»: τέσσερις απλές πρακτικές που, όταν εφαρμόζονται καθημερινά, μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα μας να είναι πιο δημιουργικός, αποτελεσματικός και χαρούμενος. Γεμάτο έμπνευση και διαχρονική σοφία, το FISH! είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιχειρηματικές αλληγορίες όλων των εποχών. Κολοσσοί όπως η Google και η Zappos τη χρησιμοποίησαν σαν κινητήρια έμπνευση στην οικοδόμηση της κουλτούρας τους για να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών και να ενισχύσουν το ομαδικό πνεύμα και την ηγεσία. Το FISH! θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε την εκπληκτική δύναμη που υπάρχει ήδη μέσα σας και να κάνετε τη διαφορά – σε όποια φάση της καριέρας σας κι αν βρίσκεστε. ΚΡΙΤΙΚΕΣ «Οι εργαζόμενοι χαμογελούν επειδή το “θέλουν” και όχι επειδή “πρέπει”. Το FISH! αποτελεί ένα απαραίτητο δώρο στον εαυτό σας!». – Colleen Barrett, επίτιμη πρόεδρος, Southwest Airlines «Εγγυώμαι ότι κάθε μάνατζερ θα ωφεληθεί από το FISH!, διότι όχι μόνο θα ενισχύσει την πίστη των εργαζομένων στην επιχείρησή του, αλλά θα εμπνεύσει υπερηφάνεια στους υπαλλήλους του γι’ αυτό που κάνουν». – Ken Blanchard, συν-συγγραφέας του Νέου μάνατζερ του ενός λεπτού «Το FISH! είναι το απόλυτο εργαλείο διδασκαλίας των τεσσάρων πυλώνων μιας επιτυχημένης εταιρείας. Συνιστώ το βιβλίο σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει τη διαφορά στην εργασία του». – Hyrum Smith, συμπρόεδρος, Franklin Covey Company
από
14.90 € 13.41 €

Homo Hapticus

Σε αυτό το βιβλίο, ο Μάρτιν Γκρούνβαλντ στρέφει τον ερευνητικό του φακό στην αίσθηση της αφής, που συνοδεύει τη ζωή µας από την αρχή έως το τέλος. Ήδη από την εμβρυϊκή φάση, προτού καν αποκτήσει τις υπόλοιπες αισθήσεις του, ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του και το περιβάλλον του χάρη στις επαφές στην κοιλιά της μητέρας, ενώ από τα ερεθίσματα που δέχεται το βρέφος κατά την επαφή μαζί της ή µε άλλα πρόσωπα ευνοείται η ανάπτυξη και η νευρωνική ωρίμανση του εγκεφάλου, καθώς επίσης και άλλων λειτουργιών. Μέσα από διάφορα παραδείγματα, ο συγγραφέας εφιστά την προσοχή στους κινδύνους τους οποίους εγκυμονούν τυχόν διαταραχές στο αισθητήριο σύστημα της αφής? παράλληλα, αναδεικνύει και τη σημασία της συγκεκριμένης αίσθησης στις διαδικασίες σχεδιασμού και κατασκευής διαφόρων προϊόντων και συσκευών από τις βιομηχανίες. Από κάθε άποψη, η αίσθηση της αφής κατέχει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή µας, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την πορεία της υγείας µας, µε αντίκτυπο στη συμπεριφορά, τις πράξεις και τις επιλογές µας. Κατά τον Μάρτιν Γκρούνβαλντ, πρόκειται για ένα παραγνωρισμένο αισθητήριο σύστημα, που όµως χρήζει προσοχής και περαιτέρω μελέτης.
από
18.00 € 16.20 €

How to stop losing your sh*t with your kids

«ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΥΤΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ».

Ωραία, ξεσπάσατε στα παιδιά σας. Εκνευριστήκατε, τους φωνάξατε, τους ουρλιάξατε. Ενοχλείστε και αντιδράτε άσχημα πολύ περισσότερο απ’ όσο θα παραδεχόσασταν. Ξέρετε ότι, ως γονείς, θέλετε να επιδεικνύετε ψυχραιμία και καλές προθέσεις. Αλλά, όσο και να προσπαθείτε, κάπου το χάνετε.

Σε αυτόν τον προσιτό και ανάλαφρο οδηγό αναλύονται με ειλικρίνεια και ευαισθησία οι καταστάσεις κατά τις οποίες το χάνουμε ως γονείς, ενώ προσφέρονται ρεαλιστικές και χρηστικές συμβουλές, βασισμένες σε επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές, προκειμένου να διαχειριστούμε τα ξεσπάσματά μας αποτελεσματικά και χωρίς ενοχές.
από
15.50 € 13.95 €

Kaizen, Μικρά βήματα, μεγάλοι στόχοι: Η Ιαπωνική μέθοδος που θα αλλάξει τη ζωή σας

Το ιαπωνικό μυστικό για να πετύχετε τους στόχους σας
Κρατάτε στα χέρια σας μια υπέροχη εισαγωγή στην ιαπωνική μέθοδο Κάιζεν (που σημαίνει "καλή αλλαγή"), η οποία σας δείχνει πώς να κάνετε μικρές, σταδιακές αλλαγές για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας.
Από τη Μαρί Κόντο στο Hygge και τη μέθοδο Ikigai, τα τελευταία χρόνια οι φιλοσοφίες που προσπαθούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν καλύτερα έχουν κυριεύσει τον κόσμο.
από
14.90 € 12.15 €

Lebron: Μαθήματα ζωής από τον Βασιλιά

Η δύναμη, η ταχύτητα και το αλάθητο ένστικτό του τον έκαναν μπασκετικό φαινόμενο, αλλά το αίμα, ο ιδρώτας και η αποφασιστικότητά του τον μετέτρεψαν σε αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή. Από τότε που το περιοδικό Sports Illustrated τον έχρισε "Εκλεκτό", όταν ακόμη ήταν στο σχολείο, έως σήμερα, δυο δεκαετίες αργότερα, ο ΛεΜπρόν είναι ο αληθινός βασιλιάς του NBA με τέσσερα πρωταθλήματα, τρία ολυμπιακά μετάλλια και τέσσερα έπαθλα MVP στο ενεργητικό του. Ο κόσμος τον παρακολουθεί με δέος να σπάει αναρίθμητα ρεκόρ και να τα αντικαθιστά με νέες εντυπωσιακές επιδόσεις. Έχει εξελίξει την επιτυχία του πέρα από κάθε φαντασία, καθώς αποδείχθηκε ικανότατος επενδυτής και επιχειρηματίας, ενώ έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στη σόου μπιζ και έχει υψώσει τη φωνή του για ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Το βιβλίο του Brian Boone μάς δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το απίστευτο ταξίδι του ΛεΜπρόν και προσφέρει πολύτιμα διδάγματα σε όποιον παλεύει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.
από
16.60 € 14.94 €

Limitless

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Σε αντίθεση με ό,τι σας έχουν πει οι άλλοι, οι δυνατότητές σας είναι απεριόριστες ? αρκεί να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας.
Επί περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια, ο διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στη βελτίωση απόδοσης του εγκεφάλου Τζιμ Κουίκ συνεργάζεται στενά με κορυφαίους ηθοποιούς, αθλητές, διευθύνοντες συμβούλους και πολύ πετυχημένους ανθρώπους σε όλους τους τομείς, προκειμένου αυτοί να απελευθερώσουν τις πραγματικές τους δυνάμεις. Σε αυτό το ρηξικέλευθο βιβλίο αποκαλύπτει τις βασισμένες στην επιστήμη πρακτικές του και τις ευρέως δοκιμασμένες τεχνικές που χρησιμοποιούν διακεκριμένες προσωπικότητες του κόσμου για να επιταχύνουν τη διαδικασία μάθησης και να πετύχουν σπουδαία αποτελέσματα.
Με αυτό το βιβλίο θα μάθετε:
Πώς να διαχειρίζεστε τις συνήθειές σας.
Πώς να απελευθερώσετε την παραγωγικότητά σας.
Πώς να μη χάνετε ποτέ το κίνητρό σας.
Πώς να αποκτήσετε νοητική διαύγεια.
Πώς να βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας.
Πώς να μαθαίνετε εύκολα και γρήγορα.
Στην καρδιά αυτού του βιβλίου φωλιάζει ένα μυστικό που αλλάζει ζωές: όταν μάθετε πώς να μαθαίνετε, μπορείτε να αποδεσμευτείτε από περιοριστικές απόψεις, να φτάσετε σε νέα επίπεδα επιτυχίας, και να ζήσετε μια πραγματικά εξαιρετική ζωή. Αυτό το βιβλίο δεν είναι θεωρία. Είναι ένας πρακτικός, εύκολος και δοκιμασμένος οδηγός για να απελευθερώσετε τις δικές σας απεριόριστες δυνάμεις!
από
16.60 € 14.94 €

Manifest

Σχεδίασε το μέλλον σου και κάνε χώρο στη ζωή σου για τις πιο ευοίωνες σκέψεις. Το Manifest αποτελείται από πρακτικές που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας για να συναντήσουν τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Δεν περιλαμβάνει μαγικά τρικ ή μεταφυσικές επικλήσεις. Είναι η μέθοδος που σε φέρνει απέναντι στον εαυτό σου, που σου επιτρέπει να ρίξεις κλεφτές ματιές στον τρόπο που λειτουργεί το σύμπαν, που σε ωθεί να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους και να προετοιμάζεις εσένα και το περιβάλλον σου για να τους πετύχεις. Η Gill Thackray, καθοδηγήτρια ενσυνείδησης, εκπαιδεύτρια και ψυχολόγος, παρουσιάζει έναν πλήρη και κατανοητό οδηγό Manifest, χρησιμοποιώντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία για μια ουσιαστική αλλαγή στη ζωή σου. Σχεδίασε τα βήματά σου προς το μέλλον με τις καλύτερες προοπτικές χρησιμοποιώντας εργαλεία και πρακτικές όπως η ανάλυση των αριθμών, ο οραματισμός, η εξισορρόπηση των τσάκρας, η ενσυνειδητότητα. Έχεις πολλές άγνωστες λέξεις; Το Manifest θα γίνει η πυξίδα σου στη γνώση και στην επιτυχία.
από
12.20 € 10.98 €

Manifestation. Notes and quotes

Είναι το Manifestation μια μόδα που θα περάσει;
Είναι άλλη μια μέθοδος που απλώς υπόσχεται να αλλάξει
τη ζωή σου; Πώς λειτουργεί και σε ποιους απευθύνεται;
Τι πρέπει να διαβάσω και πόσο να περιμένω
για να βεβαιωθώ ότι «δουλεύει»;
Το Manifestation δεν χρειάζεται πολλά.
Μόνο ένα σημειωματάριο, ένα μολύβι,
την ενέργεια και τη φαντασία σου!
Βάλε όλη σου τη θετική σκέψη, οραματίσου το ευοίωνο μέλλον σου και δες τις ευχές σου να γίνονται
πραγματικότητα. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο είδαν τη ζωή τους να αλλάζει. Τώρα ήρθε η
ώρα να δοκιμάσεις κι εσύ.
ΞΕΚΙΝΑΜΕ!
από
11.10 € 9.99 €

Memory coach: Βελτιώστε τη μνήμη σας

MEMORY COACH: ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ Εξασκήστε και διατηρήστε μια υπερμνήμη σε 40 μέρες! Οι εκδόσεις Η Τέχνη της Ζωής παρουσιάζουν το καινοτόμο βιβλίο του dr. Gareth Moore, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεχνικών, ασκήσεων και οδηγιών που θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι η μνήμη σας δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ! Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν σκληρά για να θυμηθούν και αυτό είναι φυσικό με τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που μας κατακλύζουν καθημερινά. Μέσα από το πρόγραμμα ασκήσεων του βιβλίου διάρκειας 40 ημερών, θα βελτιώσετε τη μνήμη σας και θα διατηρήσετε το επίπεδό της για όσο εσείς θέλετε. Το MEMORY COACH: ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ θα γίνει ο προσωπικός σας «γυμναστής μνήμης» με τακτές ασκήσεις που σας δίνουν ένα σχέδιο καθοδήγησης για πρόοδο, το οποίο συνεχίζει να βασίζεται σε τεχνικές που έχουν καλυφθεί σε προηγούμενες μέρες. Είναι γεμάτο αποδεδειγμένες, αποτελεσματικές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να εξασκείτε και να διατηρείτε μια υπερμνήμη.
από
10.99 € 9.89 €