banner

Ιουλίτα Ηλιοπούλου

View as
Sort by
Display per page

Elytis’ Greece

The bicentennial anniversary of the birth of the modern Greek state offers an opportunity for study, thought and dream. In such a process, Odysseus Elytis’ penetrating thought is invaluable.

The one hundred and thirty selected passages from Elytis’ prose writings, included in the book, shape another kind of patriotic discourse. Greece, the history of Hellenism, the Greek language, the Greek sea – the Aegean, Greek nature, Greek art and Greek reality constitute the seven central themes of these writings.

Odysseus Elytis clarifies, urges, denounces and offers us Ariadne’s thread for a voyage in the pathways of ideas and sensibilities of our country proceeds; our country, that is, as it was seen and understood by Elytis, who was not afraid to declare himself a Greek “organically, psychologically, sensuously, invincibly!”.
από
11.00 € 9.90 €

Γη Μήτηρ

ΜΑΚΡΥ ΦΟΥΣΤΑΝΙ Μακρύ φουστάνι Φόρεσες Τα σύννεφα Γκρίζα κι αραιά στην αρχή Κάτασπρο Το πυκνό χιόνι Πιο ύστερα Πήρες Ανεβαίνοντας αργά τον ουρανό κι ανυπόδητη Έφυγες Μα δεν αποχαιρέτισες Ποτέ Μόνο απ’ τις κόγχες των ματιών σου Έσταξε Σταγόνα βαθύ κυανό πράσινο Το βλέμμα σου Στο νωπό χώμα Μαμά μου.
από
8.50 € 7.65 €

Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;

Περιπέτειες διασκεδαστικές με πολλές αιφνίδιες ανατροπές και χιούμορ είναι οι περιπέτειες του Τέταρτου Μάγου των Χριστουγέννων, του Μάγου Αβασάλ, που όλο κάτι του τύχαινε, όλο κάποιον συναντούσε κι όλο καθυστερούσε να φτάσει στη φάτνη κοντά στον νεογέννητο Χριστό, ώσπου...

Ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι από τρεις καταξιωμένους δημιουργούς που συνεργάζονται και μας παρουσιάζουν μια ανατρεπτική εκδοχή της ιστορίας των Μάγων με αμεσότητα και άφθονο χιούμορ. Ένα βιβλίο που μπορεί να καθιερωθεί ως η νέα κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία για μικρούς και μεγάλους!

από
14.90 € 11.90 €

Ο Ελύτης για παιδιά

Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου δημιουργεί ένα εικονογραφημένο βιβλίο για τον Οδυσσέα Ελύτη, με το οποίο προσφέρει έναν άλλον τρόπο μύησης των παιδιών στη μαγεία, στις ιδέες και στα σύμβολα της ποίησης του μεγάλου Έλληνα ποιητή.

Η συγγραφέας αφηγείται, με τρόπο ευχάριστο, τη ζωή του ποιητή δίνοντας πληροφορίες για τον ίδιο, την ποίηση και τον κόσμο στον οποίο μεγάλωσε. Στο κείμενο παρεμβάλλονται ποιήματα και πεζά αποσπάσματα του Οδυσσέα Ελύτη καθώς και δικά του εικαστικά και φωτογραφίες. Στις τελευταίες σελίδες προτείνεται μια πλειάδα δραστηριοτήτων, βασισμένες στο έργο του ποιητή, που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο σπίτι ή στο σχολείο.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται καταρχήν στα παιδιά, αλλά σίγουρα μπορούν να απολαύσουν και οι γονείς και οι δάσκαλοί τους.

από
20.00 € 18.00 €

Οδυσσέας Ελύτης: Ο ναυτίλος του αιώνα

Πρόκειται για ένα ταξίδι μαζί με τον Οδυσσέα Ελύτη στους σημαντικότερους σταθμούς του εικοστού αιώνα, στα κυρίαρχα καλλιτεχνικά ρεύματα που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της ποιητικής του ταυτότητας. Ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο του με οδηγό τον ίδιο τον ποιητή. Η περιήγηση στον κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη ξεκινά με την ενότητα Έφερα τη ζωή μου ως εδώ, ένα εκτενές χρονολόγιο που διατρέχει τον εικοστό αιώνα. Παρουσιάζονται οι σταθμοί στη ζωή και το έργο του Οδυσσέα Ελύτη παράλληλα με μεγάλα ιστορικά, πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ακολουθούν δέκα ενότητες που επιγράφονται με έναν θεματικά οικείο στίχο και περιλαμβάνουν αποσπάσματα του ποιητικού και πεζογραφικού έργου του ποιητή και πλούσιο πληροφοριακό, ζωγραφικό και φωτογραφικό υλικό: Παρουσιάζονται τα βιβλία του, η σχέση του με την ελληνική γλώσσα, η ποιητική σύνθεση Το Άξιον Εστί, η σχέση του και οι αλληλεπιδράσεις του με τα ρεύματα και τους κορυφαίους δημιουργούς του Δυτικού κόσμου, οι μεταφράσεις των βιβλίων του σε όλο τον κόσμο. Σε χωριστή ενότητα παρουσιάζονται αποσπάσματα της κριτικής πάνω στο έργο του Ελύτη από το 1938 έως το 2006. Στη συνέχεια αποκαλύπτονται –πάντα μέσα από τα λόγια του ποιητή- η σχέση του ποιητή με τη μουσική και τη ζωγραφική, τα στοιχεία του αξιακού του συστήματος, και τέλος η δύναμη και η σημασία της ποίησης στη ίδια τη ζωή.
από
49.77 € 39.80 €