banner

Tim Marshall

View as
Sort by
Display per page

The Future of Geography : How Power and Politics in Space Will Change Our World

Space: the biggest geopolitical story of the coming century - new from the multi-million-copy international bestselling author of Prisoners of GeographySpy satellites orbiting the Moon. Space metals worth billions. Humans on Mars within our lifetimes. This isn't science fiction. It's astropolitics. We're entering a new space race - and it could revolutionise life on Earth. Space: the new frontier, a wild and lawless place. It is already central to communication, economics, military strategy and international relations on Earth. Now, it is the latest arena for human exploration, exploitation - and, possibly, conquest. We're heading up and out, and we're taking our power struggles with us. China, the USA and Russia are leading the way. From physical territory and resources to satellites, weaponry and strategic choke points, geopolitics is as important in the skies above us as it is down below. If you've ever wondered if humans are going back to the Moon, who will benefit from exploration or what space wars might look like, the answers are here. With all the insight and wit that have made Tim Marshall the UK's most popular writer on geopolitics, this gripping book shows how we got here and where we're going, covering great-power rivalry; technology; commerce; combat in space; and what it means for all of us down here on Earth. This is essential reading on power, politics and the future of humanity. Praise for The Power of Geography:'Fascinating . . . I can't imagine reading a better book this year.'Daily Mirror'Another outstanding guide to the modern world. Marshall is a master at explaining what you need to know and why.' Peter FrankopanAnd Prisoners of Geography:'Like having a light shone on your understanding... I can't think of another book that explains the world situation so well.' Nicolas Lezard, Evening Standard'Sharp insights into the way geography shapes the choices of world leaders.' Gideon Rachman, Financial Times
25.00 €

Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο Πούτιν έχει τόσο μεγάλη εμμονή με την Κριμαία, γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν προορισμένες να εξελιχθούν σε πλανητική υπερδύναμη ή γιατί η ισχύς της Κίνας συνεχίζει να εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο, τότε όλες οι απαντήσεις βρίσκονται εδώ. Η γεωγραφία θέτει όρια στους ηγέτες όλου του κόσμου. Πράγματι, για να κατανοήσουμε τις διεθνείς εξελίξεις χρειάζεται να κατανοήσουμε τον άνθρωπο, τις ιδέες και τα κινήματα… Αλλά αν δεν γνωρίζουμε γεωγραφία, τότε δεν πρόκειται να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. To βιβλίο Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας, ένα από τα καλύτερα βιβλία για τη γεωπολιτική σύμφωνα με την εφημερίδα Evening Standard, στρέφει το βλέμμα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, προσφέροντας μια διεισδυτική ματιά σ’ έναν από τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες που διαμορφώνουν την παγκόσμια ιστορία. Είναι πια ώρα να ξαναβάλουμε το «γεω-» μπροστά από την «πολιτική».
από
17.70 € 14.20 €

Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας - 12 μεγάλοι χάρτες για να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου

Πώς εξελίχθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε υπερδύναµη; Γιατί ξεσπούν πόλεµοι σε διάφορα σημεία της Γης; Και γιατί ορισµένες χώρες είναι τόσο πλούσιες, ενώ άλλες είναι τόσο φτωχές; Ανακαλύψτε τις απαντήσεις σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα σε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο, που εξηγεί μέσα από πολύχρωμους χάρτες πώς η γεωγραφία έχει διαμορφώσει την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου. Μάθετε πώς οι αποφάσεις των παγκόσμιων ηγετών επηρεάζονται από το ανάγλυφο του πλανήτη μας - και γιατί η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται εξαιτίας της γεωγραφίας. Εικονογραφημένη έκδοση για παιδιά του διεθνούς Best Seller "Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας" από τον Tim Marshall.
από
16.60 € 13.30 €

Για μια σημαία

Τι αισθάνεσαι όταν βλέπεις τη σημαία του έθνους σου να κυματίζει;

Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι σημαίες αντιπροσωπεύουν ελπίδες και όνειρα.
Τις υψώνουμε. Τις καίμε.
Παρελαύνουμε υπό τα χρώματά τους.

Και ακόμα και στον 21ο αιώνα πεθαίνουμε γι’ αυτές. Αντιπροσωπεύουν την πολιτική των ισχυρών αλλά και του όχλου. Από την ανανεωμένη αντίληψη περί εθνικισμού στην Κίνα μέχρι την κρίση ταυτότητας στην Ευρώπη και στην Αμερική και την τρομακτική άνοδο του Ισλάμ, ο κόσμος είναι πλέον ένα μέρος που προκαλεί σύγχυση και είναι πραγματικά σημαντικό να καταλάβουμε τους συμβολισμούς –νέους και παλιούς– για τους οποίους αγωνίζονται οι άνθρωποι.

Μέσα σε εννέα κεφάλαια που καλύπτουν την Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, ο Tim Marshall μοιράζεται περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια πείρας στο παγκόσμιο ρεπορτάζ και μας αποκαλύπτει τις ιστορίες, τη δύναμη και τις πεποιθήσεις των συμβόλων που μας ενώνουν και συνάμα μας χωρίζουν.

από
16.60 € 13.30 €

Η Δύναμη της Γεωγραφίας

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ BEST SELLER ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

Το παγκόσμιο best seller του Tim Marshall, Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας, μας έδειξε πώς οι επιλογές κάθε έθνους περιορίζονται/καθορίζονται/προσδιορίζονται από τα βουνά, τα ποτάμια, τις θάλασσες και τα τείχη. Από τότε η γεωγραφία μπορεί να μην άλλαξε, όμως έχει αλλάξει ο κόσμος.

Σε αυτό το νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, ο Marshall μας ταξιδεύει σε 10 περιοχές που καθορίζουν την παγκόσμια πολιτική σκηνή και την ισορροπία δυνάμεων. Ανακαλύψτε γιατί η ατμόσφαιρα της Γης είναι το επόμενο πεδίο μάχης, γιατί η μάχη για τον Ειρηνικό ξεκινά τώρα και η επόμενη μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε.

Σε δέκα κεφάλαια, που καλύπτουν την Αυστραλία, το Σαχέλ, την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ιράν, την Αιθιοπία, τη Σαουδική Αραβία, την Ισπανία και το Διάστημα, δοσμένα με τη χαρακτηριστική οξύνοια και διορατικότητα του Marshall, προσφέρεται στον αναγνώστη μια διαφωτιστική και συναρπαστική εξερεύνηση της δύναμης της γεωγραφίας στη διαμόρφωση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της ανθρωπότητας.


Άλλος ένας εξαιρετικός οδηγός για τον σύγχρονο κόσμο. Ο Marshall είναι μοναδικός στο να εξηγεί τι πρέπει να ξέρεις και γιατί.
Peter Frankopan, συγγραφέας του The Silk Roads: A new history of the world
από
17.70 € 15.93 €

Υψώνοντας τείχη

Τείχη υψώνονται παντού. Ο εθνικισμός και η πολιτική των ταυτοτήτων βρίσκονται και πάλι σε άνοδο. Φράχτες χιλιάδων χιλιομέτρων έχουν ανεγερθεί τα τελευταία δέκα χρόνια επαναπροσδιορίζοντας το πολιτικό μας τοπίο. Χρήμα, φυλή, θρησκεία, πολιτική: αυτά είναι που μας διχάζουν. Το τείχος του Τραμπ καταδεικνύει τόσο το διχασμένο παρελθόν της Αμερικής όσο και το μέλλον της. Το Σινικό Τείχος στην Κίνα διαχωρίζει "εμάς" από "εκείνους" και αντικατοπτρίζει την ανάγκη του Κόμματος να περιορίσει τις "κακές" επιρροές του καπιταλισμού. Στην Ευρώπη, ο εκρηκτικός συνδυασμός πολιτικής και μετανάστευσης απειλεί την ίδια την έννοια της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Η κατανόηση αυτών που μας χωρίζουν, από το παρελθόν στο παρόν, είναι ουσιαστικής σημασίας για να αντιληφθούμε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο. Καλύπτοντας την Κίνα, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδική Υποήπειρο, την Αφρική, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο κορυφαίος σε θέματα γεωπολιτικής συγγραφέας Tim Marshall προσφέρει με άμεσο τρόπο και χωρίς περιστροφές μια ανάλυση των διενέξεων που θα διαμορφώσουν τον κόσμο μας τα επόμενα χρόνια. Εσείς σε ποια πλευρά του τείχους βρίσκεστε;
από
16.60 € 13.30 €