banner

Αρκάς

View as
Sort by
Display per page

Crazy Combinations

0.00 €

Love's labour's lost

Loves labours lost... is what the little bird tells his father when asked about his true feelings for him. And so it is: all the love that the father lavishes on his son is met only with sarcastic comments and aggressive behavior. In this fourth volume of Flying Starts the little bird really goes beyond the pale. In fact, his exasperated father finally decides to take him to a child psychiatrist who, after careful examination of the case, is quite satisfied... that this is not his own child! Another installment of sparkling humor by the Greek cartoonist Arkas.
0.00 €

Show business - Έλα στο καμαρίνι μου

non-exchangeable & non-refundable

3.00 €

Αβρότητεθ. Η Ρόζα του Αρκά

Το ότι ο Θανασάκης λατρεύει τις τηγανητές πατάτες είναι παγκοίνως γνωστό. Όμως εκείνο που δεν ξέραμε μέχρι τώρα είναι ότι του αρέσουν και τα γλειφιτζούρια — από την αγάπη του σ’ αυτή τη γλυκιά λιχουδιά ο περιπτεράς του έχει πικρή πείρα. Τυχαίνει όμως τα γλειφιτζούρια να αρέσουν και στην Ευδοκία, συμμαθήτρια του Θανασάκη και —προσοχή σ’ αυτό— κολλητή φίλη της Σίσσυς. Μπορείτε να μαντέψετε τη συνέχεια: ο Θανασάκης θα προσπαθήσει να δωροδοκήσει την Ευδοκία με γλειφιτζούρια, με αντάλλαγμα έναν καλό λόγο γι’ αυτόν στη Σίσσυ. Όμως η Ευδοκία αποδεικνύεται δύσκολη περίπτωση και ο Θανασάκης θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει όλη του την αβρότητα και τη γενναιοδωρία, καθώς και πάρα πολλά γλειφιτζούρια, προς απόγνωση του περιπτερά που δέχεται τις καθημερινές του επισκέψεις. Ένα ακόμα άλμπουμ της υπέροχης σειράς «H Ρόζα του Αρκά» με χιούμορ ανάλαφρο και γλυκό σαν γλειφιτζούρι.
από
5.50 € 4.40 €

Επείγοντα Περιστατικά

Σκοτάδι. Ακούγονται σειρήνες ασθενοφόρου. Σε ανταύγειες από μπλε φως που αναβοσβήνει προβάλλονται αμυδρά σκιές τραυματιοφορέων που σπρώχνουν ένα φορείο. Ακούγεται ο ηλεκτρονικός ήχος του καρδιογράφου ο οποίος σιγά-σιγά αντικαθίσταται από τον υπόκωφο παλμό της ίδιας της καρδιάς. Ο παλμός αυτός θα ακούγεται, άλλοτε σιγά και άλλοτε δυνατότερα σε όλη τη διάρκεια του έργου.
Ανεβαίνουν αργά τα φώτα. Το σκηνικό: ένας ενιαίος χώρος, κάτι σαν εργοστάσιο ή επιστημονικό εργαστήριο, με πάρα πολλές μπλε και κόκκινες σωληνώσεις, που πρέπει να θυμίζουν αιμοφόρα αγγεία.
Στη σκηνή μπαίνουν δυο άντρες: ένας κοντός, χοντρός και ένας ψηλός, αδύνατος. Είναι το Παχύ και το Λεπτό Έντερο. Δείχνουν ταραγμένοι.
0.00 €

Ζευγάρια (Επίτομο)

Οι Κινέζοι λένε πως κάθε άνθρωπος είναι δεμένος με μια αόρατη κλωστή με το ταίρι του. Αργά ή γρήγορα θα το συναντήσει και θα γίνουν ζευγάρι. Ο Αρκάς λέει πως τότε σρχίζουν τα δύσκολα και το αποδεικνύει με περίσσιο χιούμορ σ αυτό το βιβλίο.
0.00 €

Η ζωή μετά (επίτομο)

«Πες μου, άγγελε, γιατί αφήνετε τους ανθρώπους στην αγωνία και τον φόβο;» απορεί ο πρωταγωνιστής της σειράς, παροτρύνοντας να προσφερθούν επιτέλους στην ανθρωπότητα κάποιες ενδείξεις για τις μεταθανάτιες προοπτικές της. Αναπτύσσοντας το επιχείρημά του, μάλιστα, αναφέρεται σε σοφούς που, για να λύσουν το μυστήριο του θανάτου, «καταναλώνουν όλη τους τη ζωή και στο τέλος, όταν πεθαίνουν, τους παίρνουν τέσσερα κοράκια και δεν έχουν ιδέα πού τους πηγαίνουν». Για να δώσει την ευκαιρία, στον άγγελο, να βγάλει το συμπέρασμα ότι: «οι σοφοί δεν ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα!»

Οι αναγνώστες του Αρκά όμως, σοφότεροι από τους σοφούς, μαθαίνουμε με κάθε λεπτομέρεια τις γραφειοκρατικές καθηλώσεις του παραδείσου, την πλήξη και την ευνοιοκρατία ή τους συμβιβασμούς του με στερεότυπα, όσο και τους φιλέρευνους πειραματισμούς στην κόλαση, για επινόηση νέων βασανιστηρίων! Όπως μαθαίνουμε, χάρη στα σκίτσα, ότι ο παράδεισος διαθέτει ειδυλλιακή ύπαιθρο, με διάσπαρτους κίονες και κυπαρίσσια, ενώ η κόλαση ζοφερές στοές και μεσαιωνικά σταυροθόλια. Κι αν συναιρούνται, έτσι, παγανισμός με ορθοδοξία και καθολικισμό, δεν είναι απορίας άξιο.

Ωστόσο, η ζωή πριν ανταγωνίζεται, ενίοτε, κορυφαίες στιγμές της ζωής μετά. Θυμάμαι το επιχείρημα που άκουσα κάποτε, ότι «αφού κανείς δεν ήρθε από τον άλλο κόσμο, να πει πως τίποτε δεν υπάρχει, άρα κάτι υπάρχει»! Με τον ίδιο συλλογισμό, αφού κανείς δεν έχει δει τον Αρκά, άρα ο Αρκάς υπάρχει! Κι όπως μετά τον Γαλιλαίο η θρησκεία βρήκε τρόπο να συμβιβαστεί με την επιστήμη, δηλώνοντας ότι: «πρόθεση του Αγίου Πνεύματος δεν είναι να μας διδάξει πώς έχουν τα πράγματα στον ουρανό, μα πώς να πάμε σ’ αυτόν», ο Αρκάς, χάρη στα εκφραστικά σκίτσα και το ευφορικό του χιούμορ, καταφέρνει να κάνει και τα δύο.

από
38.00 € 30.40 €

Η Ρόζα του Αρκα - Οι Θυμμαθητέθ

Ο Θανασάκης και ο Χάρης είναι συμμαθητές στο νηπιαγωγείο, αλλά είναι και φίλοι από παιδιά. Πήγαιναν στον ίδιο παιδικό σταθμό, καθώς και στα προνήπια. Δηλαδή είναι μαζί μια ολόκληρη ζωή. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει τον Θανασάκη να διαφωνεί με τον Χάρη σε κάποια σοβαρά ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, πώς να ζωγραφίσεις έναν μονόκερω  ή πώς να αποφύγεις να κολλήσεις ψείρες στο σχολείο ή –το πιο σημαντικό– τι συμβαίνει με τη Σίσσυ. Όλα αυτά όμως αποδεικνύονται άνευ σημασίας όταν κινδυνεύει να τον χάσει. Τότε καταλαβαίνει ότι δεν μετράει τίποτα, ούτε η Σίσσυ, ούτε καν οι τηγανητές πατάτες μπροστά στη φιλία του με τον Χάρη. Και τότε αρχίζουν τα δράματα.
Ένα ακόμα τρυφερό και πανέξυπνο άλμπουμ της σειράς H Ρόζα του Αρκά, όπου ο Αρκάς υμνεί με απαράμιλλο χιούμορ την παιδική φιλία και μας γυρίζει στα χρόνια της γλυκιάς αθωότητας και στους χαμένους παραδείσους των παιδικών μας χρόνων.
από
5.50 € 4.40 €

Η Ρόζα του Αρκά — Σε δύσκολη θέση

Όλοι θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση κάποια στιγμή στη ζωή μας. Όμως για τον Αποστόλη, τον μικρό "γυαλάκια" του Αρκά, όλη η ζωή είναι μια δύσκολη θέση. Στον καθημερινό εκφοβισμό τον οποίο υφίσταται από τον νταή του σχολείου και στον συνεχή προπηλακισμό του από τη φανατική Ρόζα έρχεται τώρα να προστεθεί η Τζένη, η ελαφρόμυαλη και αυτάρεσκη φίλη της Ρόζας, που πιστεύει ότι την ερωτεύονται όλα τα αγόρια που τη συναντούν. Και αλίμονο στον Αποστόλη αν δεν ενδώσει στη φιλαρέσκειά της. Το τίμημα είναι το αυχενικό κολάρο. Γιατί η Τζένη όσο θηλυκή και ναζιάρα είναι στη συμπεριφορά της, τόσο "αρρενωπή" γίνεται όταν χτυπάει. Όμως ο Αποστόλης δεν πτοείται: επιμένει να λέει ευθαρσώς τη γνώμη του πάντα με ένα υπόγειο, αλλά δολοφονικό χιούμορ, έστω κι αν αυτό του στοιχίζει μια ακόμα επίσκεψη στον ορθοπεδικό. Σ' αυτό, το τρίτο άλμπουμ της εξαιρετικής σειράς του Αρκά, μαθαίνουμε όχι πώς να βγαίνουμε από μια δύσκολη θέση, αλλά πώς να μπαίνουμε σ' αυτή γελώντας.
από
5.50 € 4.40 €

Η Ρόζα του Αρκά 19 - Έλα να πάμε θτο νηθί

Καλοκαίρι! Τα σχολεία τέλειωσαν κι αρχίζουν οι βόλτες, τα μπάνια, οι νεροτσουλήθρες και η ξενοιασιά. Όχι όμως για όλους. Kάποιοι δεν θα διασκεδάσουν καθόλου αυτό το καλοκαίρι. Όπως, ας πούμε, ο περιπτεράς του Θανασάκη, που έκανε το λάθος να έχει στο περίπτερό του ψυγείο με παγωτά. Ένα λάθος που θα πληρώσει ακριβά γιατί ο Θανασάκης λατρεύει τα παγωτά και εννοεί να τα απολαμβάνει με τους δικούς του όρους. Ο αγώνας είναι άνισος και σύντομα ο περιπτεράς θα τεθεί εκτός μάχης. Το καλοκαίρι όμως είναι ακόμα εδώ και ο Θανασάκης θα βάλει πλώρη για άλλα μέρη με φρέσκους περιπτεράδες. Κάποιο άτυχο νησί θα πρέπει να υπομείνει τον τρομερό πιτσιρίκο για όσον καιρό κάνει τις διακοπές του. Και θα πρέπει να υπομείνει όχι μόνο τις σκανταλιές του, αλλά και τη φωνή του, γιατί ο Θανασάκης ενθουσιάζεται με τα νησιώτικα τραγούδια και δεν σταματά στιγμή να ξεκουφαίνει τους δυστυχείς κατοίκους. Ένα ακόμα υπέροχο άλμπουμ της σειράς «H Ρόζα του Αρκά» που, εκτός από ακράτητα γέλια, μας φέρνει και γλυκές αναμνήσεις από τα παιδικά μας καλοκαίρια.
από
5.50 € 4.40 €