banner

Συλλογικό

View as
Sort by
Display per page

Refugee Greece

non-exchangeable & non-refundable
35.00 €

Reggio Emilia Οι Χίλιες Γλώσσες Των Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας

Το πρόγραμμα προσχολικής εκπαίδευσης του Reggio Emilia, στην Ιταλία, έχει αναγνωρισθεί και ανακηρυχθεί ως ένα από τα καλύτερα συστήματα προσχολικής εκπαίδευσης στον κόσμο. Τα τελευταία 30 χρόνια, οι εκεί εκπαιδευτικοί έχουν αναπτύξει μια ξεχωριστή δημιουργική προσέγγιση, η οποία καλλιεργεί τη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών, μέσω μιας συστηματικής εστίασης στη συμβολική αναπαράσταση. Τα μικρά παιδιά ενθαρρύνονται να διερευνήσουν το περιβάλλον τους και να εκφραστούν μέσα από πολλές «γλώσσες» ή μορφές έκφρασης, συμπεριλαμβανόμενου του λόγου, της κίνησης, του σχεδίου, της ζωγραφικής, της γλυπτικής, του παιχνιδιού με τις σκιές, του κολάζ και της μουσικής. Οδηγεί τα παιδιά σε εκπληκτικά επίπεδα συμβολικής δεξιότητας και δημιουργικότητας. Το σύστημα περιλαμβάνει την ολοήμερη αγωγή του παιδιού, που είναι ανοικτή για όλα τα κοινωνικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Το βιβλίο αυτό καλύπτει την ιστορία και τη φιλοσοφία του συστήματος, το πρόγραμμα και τις μεθόδους διδασκαλίας, την οργάνωση του σχολείου, τη χρήση του χώρου και του φυσικού περιβάλλοντος και τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς ρόλους των ενηλίκων.
από
29.92 € 24.90 €

Scripta Manent

Εγχειρίδιον πολιτικής παιδείας Η πρόθεση του παρόντος τόμου υπερβαίνει τα πλαίσια της παράθεσης κειμένων που, με τον τρόπο τους, αναδεικνύουν το πολυδύναμο και διαχρονικό της σκέψης των συγγραφέων τους. Στα επιλεγμένα, ξεχωριστά αλλά και αλληλοσυμπληρούμενα, υπό μία έννοια, κείμενα συμπυκνώνονται μ' έναν ουσιαστικό τρόπο απόψεις, ιδέες και κριτικές παρατηρήσεις που μπορούν να αποτελέσουν επιβοηθητικά εργαλεία στην προσπάθεια ανασυγκρότησης-αναθεμελίωσης ενός νέου ηθικού-πολιτιστικού και πολιτικού πλαισίου, αντιθετικού και αντίρροπου στον επερχόμενο Μεσαίωνα. Υπ' αυτή την έννοια, η συλλογή αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εγχειρίδιο δημοκρατικής πολιτικής παιδείας, χρήσιμο στην κατάρτιση του σύγχρονου ενεργού πολίτη. Οι ιδέες που με πάθος διατυπώνονται από τους ξεχωριστούς αυτούς διανοητές δεν αρκούν για να αλλάξουν τον κόσμο, μπορούν, όμως, να συμβάλουν στην αλλαγή της συνείδησης όλων όσων θέλουν να σπάσουν τις αλυσίδες τους.
από
10.60 € 8.20 €

Super ζωγραφίζω: Κλασικά παραμύθια

Περιέχει αυτοκόλλητα Πέρασε ατέλειωτες διασκεδαστικές ώρες χρωματίζοντας! Πάρε τους μαρκαδόρους, τις ξυλομπογιές ή τις κηρομπογιές σου και ζωντάνεψε τις ομορφότερες σκηνές των αγαπημένων σου παραμυθιών! Διακόσμησε τις σελίδες με τα αυτοκόλλητα που θα βρεις στην αρχή του βιβλίου.
από
2.89 € 2.60 €

The Aegean World

The Ashmolean Museum of the University of Oxford is home to one of the finest collections of art and archaeology in the world. With some 10,000 objects, it is also the home of the best and most comprehensive collection of Aegean antiquities (Cycladic, Minoan and Mycenaean) outside of Greece. Much is owed to Sir Arthur Evans (1851 - 1941) who managed during his directorship (1884-1908) to strengthen significantly the museum’s archaeological holdings and to establish it as one of the leading centres of archaeological research. Evans is primarily known today for his excavations at the largest palace site in the Aegean, the ‘Palace of Minos’ at Knossos, on the island of Crete. The collection, along with its rich archival documentation, provides a continuing source of study and inspiration for scholars and the public alike.

The present publication, a product of collaboration between the Ashmolean and Kapon editions (Athens, Greece), constitutes the first-ever guide to the museum’s superb Aegean collections. The book is richly illustrated with more than 360 images, plans, maps and drawings. With the expertise of a distinguished group of contributors, this book draws out many of the stories presented in the Aegean World gallery at the Ashmolean: from the Early Cyclades and Minoan Crete to Mycenaean Greece and the early Aegean scripts. Evoking the personalities of some of the individuals involved in its rediscovery, the volume brings to life the world of ancient Aegean.

28.94 €

The art of compassion

Joanna Bourke, Eleni Filippachi, Dimitra Makrinioti, Samantha Mitschke, Aris J. Porter, Aris Sarafianos

Η συμπόνοια είναι παρούσα στην καθημερινή ζωή και τον δημόσιο διάλογο. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι πολιτικές καμπάνιες και ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών σπουδών προβάλλουν, με επίκληση στο συναίσθημα, τον πόνο και την δυστυχία του άλλου.
Ο τόμος αυτός στοχεύει να εξετάσει τη φύση της συμπόνοιας και τον ρόλο της στην αισθητική εμπειρία θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα που σχετίζονται με το συναίσθημα. Ποιος είναι ο ρόλος της συμπόνοιας στον δημόσιο διάλογο στον δυτικό κόσμο; Πώς η συμπόνοια διαφέρει από άλλα συναισθήματα, όπως η ενσυναίσθηση, η συμπάθεια ή ο οίκτος; Πώς αντιλαμβάνονταν την έννοια της συμπάθειας οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι; Τι θέση έχει η συμπόνοια στα νοσήματα και την ιατρική περίθαλψη; Πώς εμπλέκονται η ενσυναίσθηση και η συμπόνοια με τα έργα τέχνης; Μπορούμε μέσω της τέχνης να ωθήσουμε την ανάπτυξη της συμπόνοιας; Οι συγγραφείς του βιβλίου επιχειρούν να αποδώσουν μια επισκόπηση της συμπόνοιας και του του ρόλου της στην αισθητική εμπειρία.

από
15.00 € 12.00 €

The story of chocolate (+CD)

It's the world's most popular treat, but where does chocolate come from? And why is it so delicious? Discover the bean behind each bar and follow its journey from the American rainforest to factories everywhere.
7.50 €

The ultimate Beatles collection: Το μεγαλύτερο ροκ συγκρότημα όλων των εποχών

Πριν από τους Beatles, η νεόκοπη τότε ποπ κουλτούρα ήταν σαν ένα νεανικό κόμικ χωρίς διαστάσεις. Πολύχρωμο μεν, δισδιάστατο δε. Η εμφάνιση αυτών των τεσσάρων νεαρών από το Λίβερπουλ άλλαξε άρδην τα δεδομένα και η μουσική τους δράση -σύντομη αλλά καθοριστική- έφερε την πολυπόθητη τρίτη διάσταση σε μια μουσική που ως τότε αντιμετωπιζόταν σαν να μην έχει καμία υπόληψη.
Οι Beatles έφεραν στην ποπ μουσική, αλλά και στην ποπ κουλτούρα εν γένει, μία επιπλέον διάσταση χωρίς να της στερήσουν την πολυχρωμία της, της χάρισαν ουσία χωρίς να της στερήσουν την ελαφράδα, την έκαναν «πιο δημοφιλή και από τον Χριστό», της έδωσαν την ενέργεια που χρειαζόταν ώστε από ήχος να μετατραπεί σε αλυσιδωτή αντίδραση με φαινόμενα όπως η Beatlemania. Ήταν οι πρώτοι «σαμάνοι» της ποπ κουλτούρας που τελετουργώντας στον νεόκτιστο ναό της, μπορούσαν να οδηγήσουν σε έκσταση και σε σωματικές αντιδράσεις υστερίας χιλιάδες, εκατομμύρια νέους ανθρώπους.
Σαν ηφαίστειο που ξυπνά έβγαλαν από μέσα τους μια σημαντική ποσότητα καυτής λάβας, ικανής να αλλάξει για πάντα το τοπίο, και μετά έσβησαν για πάντα. Το ηφαίστειο πολύ σύντομα ήταν ανενεργό. Οι σαμάνοι δεν θα λειτουργούσαν πια, η Beatlemania θα ήταν απλώς μια σεβαστή ανάμνηση της νέας θρησκείας, όμως οι «ψαλμοί» που άφησαν πίσω τους θα ήταν για τα επόμενα χρόνια πανταχού παρόντες. Δεκάδες, εκατοντάδες μουσικοί θα τους μελετούσαν διαρκώς και θα τους επηρέαζαν όπως ένα ιερό βιβλίο. Αν κοιτάξεις τα θεμέλια της ποπ κουλτούρας θα δεις πως ένα μεγάλο μέρος τους έχει τη μουσική τους σφραγίδα και αν παρακολουθήσεις την εξέλιξη και την πορεία της ως τώρα θα βρεις το ηχητικό τους αποτύπωμα σε κάθε εποχή, σε κάθε μουσικό είδος και ιδίωμα. Η αισθητική προσέγγιση του συγκροτήματος έχει απλωθεί παντού, όπως το μελάνι απλώνεται στο χαρτί.
Οι Beatles δεν είναι απλώς ένα σπουδαίο και επιδραστικό συγκρότημα. Είναι ένα ορόσημο. Η ποπ μουσική χωρίς αμφιβολία χωρίζεται στην εποχή πριν από αυτούς και μετά από αυτούς. Το μουσικό/κοινωνικό/αισθητικό κύμα που προκάλεσαν δεν άφησε τίποτα ανεπιρέαστο και η αλήθεια είναι πως αυτό συνεχίζεται ως τις μέρες μας.
Σε αυτή την έκδοση η πορεία, ο μύθος, η δισκογραφία, οι ταινίες, η αρχή και το τέλος των Beatles αποτυπώνονται με έναν τρόπο μοναδικό και πλήρη. Όπως τους αξίζει.
από
11.10 € 9.99 €

Vers L.C. Contre

"Vers-L.C.-Contre", και σε ελληνική απόδοση "Προς-Ενάντια στον L.C.". Πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις του Le Corbusier. Λέξεις που αφενός ο ίδιος εμβληματικά τοποθέτησε στον τίτλο του πιο γνωστού βιβλίου του (Vers une Architecture), αφετέρου χαρακτηρίζουν την πολεμική μορφή του έργου του συνολικότερα. Το λογοπαίγνιο εμπρόθετα αναγγέλλει την πρόκληση μίας εκφοράς θέσεων με όρους τόπου, χρόνου και τρόπου, έχοντας ως σημείο εκκίνησης έναν σημαντικό αρχιτέκτονα, αλλά και ένα πρόσωπο που αποτελεί ακόμα σημείο αναφοράς για το τι είναι καταγεγραμμένο στην συνείδηση μας ως μοντέρνο. Γιατί η εμβληματική φυσιογνωμία του Le Corbusier ανήκει και ως ένα βαθμό καθορίζει ιστορικά την εποχή της γέννησης και επικράτησης του διεθνούς μοντέρνου κινήματος. Αποτελεί επίσης αφορμή για συζήτηση πάνω στους σημερινούς όρους και τα πλαίσια της μοντερνικότητας, νοούμενης ευρύτερα ως νεωτερικότητας. Στον παρόντα τόμο τίθενται θέματα που αφορούν τον τρόπο του να κατανοεί κανείς το σήμερα προσεγγίζοντας το χθες. Με στοχαστικό, κριτικό ή και ειρωνικό ύφος, με απρόσμενες αναλογίες ή συσχετισμούς, με ζεύγη αντιθετικά ή συμπληρωματικά, προβάλλονται θέσεις που ξεκινώντας από τον Le Corbusier, τον άνθρωπο, το έργο αλλά και την εποχή, συνεχίζουν, αποτελειώνουν, ή ξανασχηματίζουν με ποικίλους επίκαιρους τρόπους έναν τρόπο, μία σκέψη, ένα τέχνημα, ή ακόμα τα θραύσματά τους. Οι συγκεκριμένες θέσεις, μπορούν να τοποθετηθούν η μια δίπλα στην άλλη με ποικίλους τρόπους και να ταιριάξουν καλά.
από
21.20 € 15.40 €