banner

Βίοι Παράλληλοι: Θησεύς, Pωμύλος, Λυκοῦργος, Νουμᾶς

Éditeur: Δαίδαλος
Code article: 753009
από
11,20 € (- 20 %) 14,00 €
Vous gagnez 2,80 €
Disponible
Frais de livraison gratuits pour les commandes de plus 25€ en Grèce

Δεν βρήκατε το βιβλίο που ψάχνατε;

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: to@lexikopoleio.com

Ο Πλούταρχος γεννήθηκε στη Χαιρώνεια της Βοιωτίας γύρω στο 46 μ.Χ. Σπούδασε στην Αθήνα φιλοσοφία, ρητορική και μαθηματικά. Ταξείδεψε πολύ στην Ελλάδα, κι' ακόμα πήγε στην Αλεξάνδρεια και στη Ρώμη. Οι συμπολίτες του στη Χαιρώνεια του ανάθεσαν πολλά δημόσια αξιώματα, έγινε «Επώνυμος Άρχων» και ίσως «Βοιωτάρχης».
Το ογκώδες συγγραφικό έργο του Πλουτάρχου χωρίζεται στο ιστορικό και το φιλοσοφικό. Το ιστορικό είναι οι «Βίοι Παράλληλοι» και το φιλοσοφικό τα «Ηθικά».
Οι Παράλληλοι βίοι, 50 στο σύνολό τους, είναι βιογραφίες ενδόξων πολιτικών και στρατιωτικών ανδρών της Αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης.
Τα Ηθικά, είναι πραγματείες με φιλοσοφικό κυρίως περιεχόμενο.
Ο Πλούταρχος χρησιμοποίησε αναρίθμητες πηγές, ελληνικές και λατινικές, και βέβαια τους έγκριτους ιστορικούς Ηρόδοτο, Θουκυδίδη, Ξενοφώντα. Δεν έγραψε «ιστορία» με την αυστηρά επιστημονική έννοια του όρου επειδή όμως η ιστορική επιστήμη έχει πολλά να ωφεληθεί από την περιγραφή του ανθρώπινου χαρακτήρα, από τις πράξεις και τα ελατήρια των μεγάλων ανδρών και από την ψυχολογία των λαών, ο Πλούταρχος θα αποτελεί στους αιώνες ανεξάντλητη ιστορική πηγή.
ISBN: 9789602271515
Date de parution: 0
Pages: 186