banner

Ψυχολογία

Trier par
Afficher par page
Voir comme Liste Grille

Πέρα από τον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο

Μια ξεχωριστή πνευματική διαδρομή που άρχισε με τον Δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο, όπου ο διάσημος ψυχίατρος Δρ Σκοτ Πεκ παρουσίασε μια νέα ψυχολογία της αγάπης και της πνευματικής ανάπτυξης. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας μοιράζεται μαζί μας τις ιδέες του για τη ζωή, τον θάνατο και το νόημα της ύπαρξης. Διαβάζοντάς το, ανακαλύπτουμε ψήγματα αληθινής σοφίας – ιδέες και σκέψεις για την κοινωνία, την πραγματικότητα και τον άνθρωπο που μας ωθούν να αμφισβητήσουμε, να αναρωτηθούμε, να στοχαστούμε και να βιώσουμε τη ζωή με έναν πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο, που οδηγεί στην αληθινή πνευματική ανάπτυξη. Σε νέα, ανανεωμένη μετάφραση για την ελληνική γλώσσα, το βιβλίο Πέρα από τον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο ολοκληρώνει την τριλογία του «Δρόμου», στην οποία ο Δρ Σκοτ Πεκ πραγματεύε-ται με αριστουργηματικό τρόπο ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λογική σκέψη, τη συνείδηση, την επιστήμη και τον Θεό.
από
16,90 € 13,50 €

Περιμένοντας παιδί - Μύθοι και πραγματικότητα

Οι συγγραφείς του βιβλίου αυτού φιλοδοξούν να απαντήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τα πρώτα χρόνια του παιδιού. Δε θέλουν απλώς να υποδείξουν τι είναι σημαντικό και τι όχι, θέλουν να καταρρίψουν τους μύθους και τις ηθικολογίες με σκοπό να βοηθήσουν τους νέους γονείς να προστατέψουν και τον χρόνο και τα χρήματά τους. Ένα μωρό απαιτεί κόπο και πολλή δουλειά, και σε μία τόσο πιεσμένη περίοδο είναι ζωτικής σημασίας να μπορεί κανείς να επικεντρωθεί σε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό, κλείνοντας τα αυτιά του σε αμφίβολες νουθεσίες, διαφημίσεις και ιστορίες τρόμου.
από
17,70 € 14,20 €

Πίστεψε σ' εσένα: Ανακάλυψε τη δύναμη να μεταμορφώσεις της

"Πώς θα είναι η ζωή μου σε 10 χρόνια, αν συνεχίσω να κάνω τα ίδια; Η απάντηση ήταν τόσο ξεκάθαρη, που στα τριάντα πέντε μου τα άφησα όλα για να βρω τον εαυτό μου, να βρω αυτό που μου έλειπε.

Άφησα την αρχιτεκτονική, το διαμέρισμά μου, την πόλη μου, τη χώρα μου και τους ανθρώπους που αγαπούσα περισσότερο από όλους. Και πήγα να ζήσω στα δάση του Μέλανα Δρυμού ψάχνοντας απαντήσεις. Εκεί άρχισα να έρχομαι σε επαφή με την ουσία μου και με ό,τι αγαπούσα πραγματικά. Και τότε ήρθαν όλες οι απαντήσεις.

Έναν χρόνο πριν ξεκινήσω να γράφω αυτό το βιβλίο, κατάλαβα γιατί είχε φτάσει η ζωή μου σε αυτό το σημείο, γιατί δεν είχα καταφέρει να ζήσω τα όνειρά μου. Κατάλαβα πώς οι πεποιθήσεις που είχε απορροφήσει το μυαλό μου τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής μου με είχαν καθοδηγήσει και είχαν καθορίσει την υπόλοιπη ύπαρξή μου".

0,00 €

Πλησιάζοντας τον θάνατο: Τα πέντε στάδια του πένθους

Η Αμερικανοελβετίδα ψυχίατρος, όπως είναι γνωστό, εισήγαγε τη θεωρία για τα «πέντε στάδια του πένθους» που διατρέχει ο καταληκτικός ασθενής: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη και αποδοχή. Μέσω συνεντεύξεων και συνομιλιών, η Kubler-Ross διερεύνησε πώς ο επικείμενος θάνατος επηρεάζει τον ασθενή, τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται κοντά του, καθώς και το οικογενειακό του περιβάλλον, και διαμόρφωσε τη θεωρία της, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στον χώρο της ψυχιατρικής.
από
17,99 € 14,40 €

Πορτρέτα της επιθυμίας

Ο Massimo Recalcati διερευνά εδώ ένα θέμα-κλειδί της θεωρίας του Λακάν: την επιθυμία και τα αινίγματά της. Είναι σαν να βρισκόμαστε σε μια γκαλερί με πορτρέτα, στα οποία απεικονίζονται τα διάφορα πρόσωπα της ανθρώπινης επιθυμίας: η ζηλόφθονη επιθυμία, η επιθυμία του Άλλου, η επιθυμία του τίποτα, η επιθυμία και το άγχος, η σεξουαλική επιθυμία, η ερωτική επιθυμία, η επιθυμία θανάτου, η επιθυμία του αναλυτή. Προκύπτει έτσι μια σύνθεση απλή αλλά και ελκυστική, η οποία μπορεί να θεωρηθεί η πιο αποτελεσματική και κατανοητή εισαγωγή στη σκέψη του Λακάν.
από
16,00 € 12,80 €

Πόσο καταλαβαίνουμε τα παιδιά μας;

Το βιβλίο με λόγια απλά και κατανοητά και χωρίς να αναπτύσσει δύσκολες θεωρίες απευθύνεται σε παιδαγωγούς και γονείς που ενδιαφέρονται να μεγαλώσουν «σωστά παιδιά».
από
13,25 € 11,93 €

Πρόσφυγες και μετανάστες μαθητές-μαθήτριες στο ελληνικό σχολείο

Η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, με αφετηρία τις αναλύσεις της για τις σημερινές κοινωνίες της ύστερης νεωτερικότητας και της μετα-νεωτερικότητας, της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και των συνεχών μεταναστεύσεων – μετακινήσεων πληθυσμών, που έχουν διαμορφώσει τις πολυεθνικές και πολυπολιτισμικές κοινωνίες, προσπαθεί με βάση τη θεωρία της να διατυπώσει αρχές και στόχους για την διαπαιδαγώγηση των νέων γενεών, που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των σύγχρονων πολυπολιτισμικών κοινωνιών. Αρχές και στόχους που να αναφέρονται σε όλα χωρίς εξαίρεση τα μέλη των εθνοπολιτισμικών ομάδων, αλλά εξίσου και στα μέλη της πλειονότητας, έτσι ώστε να γίνεται καθημερινά πράξη η αλληλεπίδραση των πολιτισμών και να επιτυγχάνεται η πολιτισμική όσμωση σε επίπεδο κοινωνίας και  εκπαίδευσης.

Σκοπός του βιβλίου είναι να ενισχύσει τις προσπάθειες των σχολείων, των εκπαιδευτικών και κάθε δομής και οργανισμού που ασχολείται και ενδιαφέρεται για την υποδοχή και εθνοπολιτισμικών ομάδων, για την άμβλυνση των όποιων φαινομένων αντιπαλότητας εμφανίζονται με τη μορφή των προκαταλήψεων, των διακρίσεων, των ρατσιστικών αντιλήψεων και της  φυλετικής βίας.

Βασική επιδίωξη είναι να συμβάλλει στην υποστήριξη των σχολικών μονάδων να ενσωματώσουν στις πρακτικές λειτουργίας τους και στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη τις αρχές και τις αξίες της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως βασικές συνιστώσες, που μπορεί να βοηθήσουν στον μετασχηματισμό και τη διαμόρφωση όλων των σχολικών μονάδων ως «Διαπολιτισμικών Κοινοτήτων Μάθησης και Συνεργασίας» και στην ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευτικών, ενισχύοντας τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στις διαδικασίες της μάθησης.


από
25,00 € 20,00 €

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο

Για γονείς και παιδαγωγούς Υπάρχουν τόσο πολλοί λόγοι που μπορεί ένα παιδί να έχει κακή διάθεση, ώστε γίνεται δύσκολο να γνωρίζει ο γονιός τον καλύτερο τρόπο να το υποστηρίξει. Αυτός ο οδηγός θα βοηθήσει κάθε γονιό να επικοινωνήσει με το παιδί του και να το εφοδιάσει με τα εργαλεία που χρειάζεται για να εκφραστεί. Προτείνονται ιδέες για απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής που διευκολύνουν το παιδί να υιοθετήσει μια πιο θετική στάση και να χτίσει την ψυχική ανθεκτικότητα και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται. Επίσης, περιλαμβάνει δραστηριότητες που ενισχύουν την καλή διάθεση και καίριες συμβουλές ώστε να αναγνωρίζουν οι γονείς πότε πρέπει να αναζητήσουν τη βοήθεια ενός ειδικού.
από
11,00 € 9,90 €

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να ελέγχει τη διάθεσή του

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΥΜΩΜΕΝΟ Όλοι μας έχουμε διακυμάνσεις στη διάθεσή μας και ξεσπάσματα θυμού, πόσο μάλλον τα παιδιά που αναπτύσσουν ακόμη τη συναισθηματική τους επίγνωση. Αν και δεν είναι κακό ένα παιδί να είναι ευαίσθητο, όμως οι συχνές εναλλαγές και τα έντονα συναισθήματα μπορεί να κάνουν τη ζωή του δύσκολη. Αυτός ο οδηγός θα σας δώσει τις ιδέες και τις συμβουλές που χρειάζεστε για να δείξετε στο παιδί σας πώς να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του και να τα εκφράζει με υγιείς τρόπους. • Βοηθήστε το να υιοθετήσει σωστές συνήθειες στη διατροφή και τον ύπνο του • Φτιάξτε μαζί του μια λίστα με τις επιθυμητές αντιδράσεις του σε περίπτωση που νιώσει θυμό ή αναστάτωση • Μάθετέ του απλές ασκήσεις χαλάρωσης • Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού
από
12,20 € 9,80 €

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους

Για γονείς και παιδαγωγούς Οι φιλίες είναι δύσκολες, υπάρχει όμως βοήθεια. Αυτός ο οδηγός θα βοηθήσει κάθε γονιό να διδάξει στο παιδί τα συστατικά μιας υγιούς φιλίας και να το εφοδιάσει με τα εργαλεία που χρειάζεται, για να χτίσει ισχυρότερους δεσμούς και να νιώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση για να κάνει νέους φίλους. Προσφέρει ιδέες, πληροφορίες και απλές συμβουλές για να μιλήσει στο παιδί και να του δείξει πώς να αναπτύξει κοινωνικές δεξιότητες. Επίσης, περιλαμβάνει συμβουλές για την καλλιέργεια θετικού τρόπου σκέψης και της ενσυναίσθησης, για την αντιμετώπιση της πίεσης των συνομηλίκων και του εκφοβισμού, καθώς και δραστηριότητες για να αναγνωρίζουν οι γονείς πότε πρέπει να αναζητήσουν τη βοήθεια ενός ειδικού.
από
12,20 € 9,80 €