banner

Γεράσιμος Α. Μαρκαντωνάτος

Προβολή ως
Ταξινόμηση
Εμφάνιση ανά σελίδα

Βασικό λεξικό λογοτεχνικών και φιλολογικών όρων

Το μοναδικό λεξικό στην ελληνική βιβλιογραφία που περιέχει όλους τους όρους της ελληνικής και διεθνούς λογοτεχνικής και φιλολογικής κριτικής. Στην παρούσα έκδοση έχουν συμπεριληφθεί όροι που έλειπαν από τις προηγούμενες εκδόσεις. Οι όροι αυτοί που προέρχονται κυρίως από τις σύγχρονες λογοτεχνικές θεωρίες, έχουν ήδη εισαχθεί στη διδασκαλία της λογοτεχνίας στην εκπαίδευση, και αποτελούν χρήσιμα "κλειδιά" για την ερμηνευτική προσέγγιση των κειμένων. Για κάθε όρο επισημαίνεται η προέλευση και η ιστορία του, και δίνονται, όπου είναι δυνατόν, σχετικά παραδείγματα για την πληρέστερη διασάφηση και ευκολότερη κατανόησή του. Προτάσσεται, τέλος, γενική και ειδική βιβλιογραφία, ενώ στα επιμέρους λήμματα παρατίθενται χρήσιμες βιβλιογραφικές ενδείξεις.
από
20,00 € 16,00 €

Βασικό λεξικό ρημάτων και ανωμάλων ονομάτων της Αρχαίας Ελληνικής

Ετυμολογία, σημασίες, χρόνοι και εγκλίσεις, συντάξεις, ομόρριζα, παράγωγα, συνώνυμα, αντίθετα, χρήση στη νεοελληνική Στο παρόν Λεξικό περιέχονται όλα τα βασικά ρήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, καθώς και τα ευχρηστότερα ανώμαλα ονόματα. Σε κάθε ρήμα δίνονται η ετυμολογία και οι κυριότερες σημασίες του, οι δόκιμες συντάξεις του, τα ομόρριζα και τα παράγωγά του, τα σύνθετα, τα συνώνυμα και τα αντίθετά του. Παρατίθενται επίσης οι λέξεις της Νεοελληνικής που προέρχονται από κάθε αρχαίο ρήμα ή όνομα, οπότε ο αναγνώστης αποκτά εποπτική εικόνα της στενής συγγένειας που υπάρχει μεταξύ της Αρχαίας Ελληνικής και της σύγχρονης μορφής της. Στο Λεξικό αυτό τέλος περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες χρόνων και εγκλίσεων των ρημάτων, κλίσεις των ονομάτων και άλλοι χρήσιμοι και χρηστικοί πίνακες. Οι ασκήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου που παρεμβάλλονται στο λημματολόγιο μαζί με τις απαντήσεις τους βοηθούν τους χρήστες του λεξικού να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους όχι μόνο στο σχηματισμό ποικίλων τύπων και στη λειτουργική χρήση τους, αλλά και στην κατανόηση των σημασιών τους.
από
28,02 € 21,60 €

Βασικό λεξικό της λατινικής


από
26,50 € 21,20 €

Μικρό λεξικό ρημάτων και ανωμάλων ονομάτων της αρχαίας ελληνικής

Ετυμολογία, σημασίες, χρόνοι και εγκλίσεις, συντάξεις, ομόριζα, παράγωγα, συνώνυμα, αντίθετα, χρήση στη νεοελληνική: Περιέχονται 180 ασκήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου με τις απαντήσεις τους: Με 300 χρήσιμους πίνακες - Με όλα τα βασικά ρήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας. - Με τα ευχρηστότερα ανώμαλα ονόματα. - Με 300 αναλυτικούς πίνακες χρόνων και εγκλίσεων. - Με 180 ασκήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου. - Με ετυμολογία των ρημάτων και των ονομάτων. - Με ομόρριζα και παράγωγα. - Με σύνθετα, συνώνυμα και αντίθετα. - Με παραδείγματα σύνταξης των ρημάτων. - Με νεοελληνικά ομόρριζα και παράγωγα των ρημάτων και των ονομάτων.
από
9,95 € 7,10 €