banner

Jonathan Coe

View as
Sort by
Display per page

Bournville

From the bestselling, award-winning author of Middle England comes a profoundly moving, brutally funny and brilliantly true portrait of Britain told through four generations of one familyIn Bournville, a placid suburb of Birmingham, sits a famous chocolate factory. For eleven-year-old Mary and her family in 1945, it's the centre of the world. The reason their streets smell faintly of chocolate, the place where most of their friends and neighbours have worked for decades.

Mary will go on to live through the Coronation and the World Cup final, royal weddings and royal funerals, Brexit and Covid-19. She'll have children and grandchildren and great-grandchildren. Parts of the chocolate factory will be transformed into a theme park, as modern life and the city crowd in on their peaceful enclave.

As we travel through seventy-five years of social change, from James Bond to Princess Diana, and from wartime nostalgia to the World Wide Web, one pressing question starts to emerge: will these changing times bring Mary's family - and their country - closer together, or leave them more adrift and divided than ever before?Bournville is a rich and poignant new novel from the bestselling, Costa award-winning author of Middle England. It is the story of a woman, of a nation's love affair with chocolate, of Britain itself. *****'A wickedly funny, clever, but also tender and lyrical novel about Britain and Britishness and what we have become' Rachel Joyce'It is miraculous how, in his new novel, Coe has created a social history of postwar Britain as we are still living it.

Bournville is a beautiful, and often very funny, tribute to an underexamined place and also a truly moving story of how a country discovered tolerance' Sathnam Sanghera, bestselling author of Empireland

12.50 €

Like a fiery elephant, The story of B. S. Johnson

non-exchangeable & non-refundable
7.00 €

Mr Wilder and me

"**The dazzling new novel from the prize-winning, bestselling author of Middle England** In the heady summer of 1977, a naive young woman called Calista sets out from Athens to venture into the wider world. On a Greek island that has been turned into a film set, she finds herself working for the famed Hollywood director Billy Wilder, about whom she knows almost nothing. But the time she spends in this glamorous, unfamiliar new life will change her for good. While Calista is thrilled with her new adventure, Wilder himself is living with the realisation that his star may be on the wane. Rebuffed by Hollywood, he has financed his new film with German money, and when Calista follows him to Munich for the shooting of further scenes, she finds herself joining him on a journey of memory into the dark heart of his family history. In a novel that is at once a tender coming-of-age story and an intimate portrait of one of cinema's most intriguing figures, Jonathan Coe turns his gaze on the nature of time and fame, of family and the treacherous lure of nostalgia. When the world is catapulting towards change, do you hold on for dear life or decide it's time to let go? _______________________________________________________ Praise for Jonathan Coe 'Coe is a writer of uncommon decency' Observer 'Brilliantly funny' Economist 'Superb' Times 'Very, very funny' Stylist"
11.20 €

To διαιρεμένο βασίλειο

Στο Μπόρνβιλ, ένα ήρεμο προάστιο του Μπέρμιγχαμ, λειτουργεί το διασημότερο εργοστάσιο σοκολάτας στην Αγγλία. Για την εντεκάχρονη Μαίρη και την οικογένειά της (βρισκόμαστε στο 1945), το Μπόρνβιλ είναι το κέντρο του κόσμου· είναι ο λόγος που οι δρόμοι τους μοσχοβολούν σοκολάτα· είναι το μέρος όπου εργάζονται οι περισσότεροι φίλοι και γείτονές τους για δεκαετίες. Η Μαίρη θα ζήσει εβδομήντα πέντε χρόνια που σημαδεύονται από μείζονες κοινωνικές αλλαγές. Παρακολουθούμε την πορεία της, από την τελετή στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ώς τους βασιλικούς γάμους, τις βασιλικές κηδείες, το Brexit και τον κορωνοϊό. Η Μαίρη θα αποκτήσει παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Κτίρια του εργοστασίου σοκολάτας θα μετατραπούν σε θεματικό πάρκο, καθώς η σύγχρονη ζωή και νέες ανθρώπινες κοινότητες εισβάλλουν στο ειρηνικό τους καταφύγιο. Από αυτούς τους ρευστούς καιρούς θα βγoυν άραγε η οικογένειά της, και η ίδια η χώρα, πιο ενωμένες ή θα καταλήξουν πιο αποκομμένες και διαιρεμένες από ποτέ;
από
22.00 € 19.80 €

Η λέσχη των τιποτένιων

Η "Λέσχη των τιποτένιων" είναι μια κεφάτη κωμωδία, για έφηβους μαθητές που περνάνε καλά και για ενηλίκους που περνάνε χάλια. Ένα μυθιστόρημα στο οποίο το προσωπικό και το πολιτικό διασταυρώνονται ξαφνικά και αναπάντεχα. Η καταγραφή μιας εποχής στην οποία ο ρατσισμός και η πάλη των τάξεων αφορούσαν εξίσου ένα εργοστάσιο και μια σχολική αίθουσα. Έξυπνο, δηκτικό και παράξενα ρομαντικό, προσεγγίζει τη δεκαετία του 1970 με τον τρόπο που το κλασικό μυθιστόρημα του Τζόναθαν Κόου "Τι ωραίο πλιάτσικο!" προσέγγιζε τη δεκαετία του 1980.
από
22.31 € 17.80 €

Μέση Αγγλία

Η "Μέση Αγγλία" ξεκινά το 2010 στο Μπέρμιγχαμ -όπου το οικονομικό και κοινωνικό τοπίο αλλάζει ραγδαία, καθώς τα άλλοτε ακμάζοντα εργοστάσια αυτοκινήτων έχουν παραχωρήσει τη θέση τους σε μαζικά εμπορικά κέντρα-, περνάει από το Λονδίνο, όπου οι πολιτικές ταραχές παραδίδουν τη σκυτάλη στον πυρετό των Ολυμπιακών Αγώνων, και φτάνει έως το σήμερα. Συναντάμε τους νιόπαντρους, τον Ίαν και τη Σόφι, οι οποίοι διαφωνούν για το μέλλον της χώρας και, ενδεχομένως, για το μέλλον της ίδιας τους της σχέσης· τον Νταγκ, τον πολιτικό σχολιαστή που γράφει παθιασμένα άρθρα για τη λιτότητα από την έπαυλή του στο Τσέλσι, και την επαναστάτρια έφηβη κόρη του που δεν είμαστε σίγουροι αν η στράτευσή της στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη οφείλεται στις πεποιθήσεις της ή σε μια αόριστη εξεγερσιακή διάθεση· τον Μπέντζαμιν Τρότερ που, μεσήλικας πια, προσπαθεί επιτέλους να γράψει το μεγάλο μυθιστόρημα που τον κατατρύχει από τη νιότη του, και τον πατέρα του τον Κόλιν, που η τελευταία του επιθυμία πριν πεθάνει είναι να ψηφίσει στο δημοψήφισμα υπέρ του Brexit. Ένα δημοψήφισμα που έφερε στην επιφάνεια τον πολιτικό αμοραλισμό, τη μισαλλοδοξία και τις οξυμμένες κοινωνικές και φυλετικές εντάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ήρωες βρίσκονται αντιμέτωποι με όνειρα που διαψεύστηκαν και ρομαντικές εμμονές που ξεθώριασαν, συμβιβασμένοι με πιο κοινότοπες επιλογές. Γάμοι διαλύονται, γονείς πεθαίνουν, παιδιά επαναστατούν, ενώ ο κόσμος, όπως δείχνει ο συγγραφέας, πάει κατά διαβόλου. Ο Jonathan Coe, παθιασμένος παρατηρητής, πότε συναισθηματικός, πότε σατιρικός και κυνικός, αναδεικνύει τα αδιέξοδα των ηρώων του και της κοινωνίας στην οποία ζουν, αφηγείται αριστοτεχνικά τις παράλληλες ιστορίες τους και προβληματίζεται, για μία ακόμα φορά, πάνω στην έννοια της "βρετανικότητας". Παρακολουθούμε την ιστορία της σύγχρονης Αγγλίας, μια ιστορία νοσταλγίας και αυταπάτης, σύγχυσης και ασυγκράτητης οργής, σε ένα μυθιστόρημα για τους νέους, παράδοξους και δύσκολους καιρούς μας. Στη "Μέση Αγγλία" βρίσκουμε ξανά τους ήρωες της Λέσχης των τιποτένιων και του Κλειστού κύκλου, αρκετά χρόνια μετά, παρακολουθώντας την εξέλιξή τους και τη συνάντησή τους με καινούργια πρόσωπα.
από
22.00 € 17.60 €

Ο ιδιωτικός βίος του Μάξουελ Σιμ

Ο Μάξουελ Σιμ έχει πολλά προβλήματα. Είναι σαράντα οκτώ, η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει, η σχέση του με τον πατέρα του παραμένει δυσλειτουργική, έχει παρατήσει τη δουλειά του λόγω κατάθλιψης, και οι εβδομήντα- τόσοι φίλοι του είναι όλοι στο Facebook. Ελπίζοντας σε μια καινούργια αρχή, αποδέχεται μια επαγγελματική πρόταση που θα τον οδηγήσει σε ένα μεγάλο ταξίδι, οδικώς, από το Λονδίνο έως το βορειότατο άκρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκεί, στον δρόμο, με συντροφιά την ιστορία του βασανισμένου θαλασσοπόρου Ντόναλντ Κρόουχερστ και του δικού του μοιραίου ταξιδιού, ο Μάξουελ θα συναντηθεί με το παρεθλόν και το παρόν του, θα αναμετρηθεί μαζί τους και θα ανακαλύψει την αλήθεια για τον εαυτό του και την οικογένεια του. "Ο Ιδιωτικός βίος του Μάξουελ Σιμ" είναι ένα "μυθιστόρημα δρόμου" αλλά και μια πραγματεία για τη ζωή και την επιβίωση στον 21ο αιώνα, την οικογένεια, τη δουλειά, την κρίση- παγκόσμια και προσωπική. Ο Τζόναθαν Κόου φιλοτεχνεί μια ρεαλιστική εικόνα της Αγγλίας σήμερα, με κάθε τραγική και ξεκαρδιστική της λεπτομέρεια.
από
22.10 € 17.68 €

Ο κλειστός κύκλος

Στον "Κλειστό κύκλο" εμφανίζονται ξανά οι έφηβοι ήρωες της "Λέσχης των τιποτένιων". Είναι όμως είκοσι χρόνια μεγαλύτεροι. Βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, εποχή του Τόνυ Μπλαιρ, σε μια πολυπολιτισμική πλέον Βρετανία, πιστή σύμμαχο και συνοδοιπόρο των ΗΠΑ στις πολεμικές τους επιχειρήσεις. Η οικονομική ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας αντισταθμίζονται από την αυξανόμενη ανισότητα και τις ολοένα οξυνόμενες κοινωνικές και φυλετικές εντάσεις. Για μία ακόμη φορά, ο Τζόναθαν Κόου πλάθει εξαιρετικά ενδιαφέροντες ανθρώπινους χαρακτήρες, οι οποίοι παλεύουν να κατανοήσουν τα διαχρονικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον έρωτα, την αφοσίωση και την οικογένεια. Ο Κόου παρακολουθεί τις ερωτικές τους ιστορίες, τα πάθη και τις απογοητεύσεις τους, την εκπλήρωση ή τη διάψευση των προσδοκιών τους, μελετώντας παράλληλα με τη γνωστή του οξυδέρκεια την πορεία της βρετανικής κοινωνίας σ΄ έναν κόσμο που αλλάζει και σε μια εποχή όπου πολιτική και θέατρο έχουν γίνει σχεδόν ένα.
από
22.31 € 17.84 €

Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ

Το μεθυστικό καλοκαίρι του 1977 μια αφελής κοπέλα, η Καλλιστώ, αναχωρεί από την Αθήνα για να γνωρίσει τον κόσμο. Μετά το ταξίδι της στην Αμερική, βρίσκεται αναπάντεχα σε ένα ελληνικό νησί που έχει μετατραπεί σε κινηματογραφικό σκηνικό. O Μπίλι Γουάιλντερ, διάσημος σκηνοθέτης του Χόλυγουντ, γυρίζει εκεί την ταινία του Fedora, και η Καλλιστώ προσλαμβάνεται ως βοηθός. Παρατηρεί συνεπαρμένη τον λαμπερό, πρωτόγνωρο για εκείνη τρόπο ζωής, βιώνοντας μια εμπειρία που θα τη σημαδέψει για πάντα. Ενώ η Καλλιστώ είναι ενθουσιασμένη με τη νέα της περιπέτεια, ο ίδιος ο Γουάιλντερ αντιλαμβάνεται ότι το άστρο του έχει μάλλον αρχίσει να σβήνει. Το Χόλυγουντ τον απορρίπτει, και μόλις που κατόρθωσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ταινία του, από τη Γερμανία. Η Καλλιστώ τον ακολουθεί στο Μόναχο για τα γυρίσματα των επόμενων σκηνών και τον συντροφεύει σε ένα ταξίδι αναμνήσεων που οδηγεί στον σκοτεινό πυρήνα της οικογενειακής του ιστορίας. Σε αυτό το μυθιστόρημα, που αποτελεί ταυτόχρονα τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης και ευαίσθητο πορτρέτο μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του αμερικανικού κινηματογράφου, ο Jonathan Coe στρέφει το βλέμμα του στην έννοια του χρόνου και στη σημασία της φήμης, στην οικογένεια και στην απατηλή σαγήνη της νοσταλγίας. Όταν ο κόσμος βαδίζει προς την αλλαγή, γαντζώνεσαι στην παλιά, αγαπημένη σου ζωή, ή αποφασίζεις ότι είναι ώρα να την αφήσεις πίσω;
από
17.70 € 15.93 €

Οι νάνοι του θανάτου

Ο Γουίλιαμ είναι νέος, ταλαντούχος και φιλόδοξος μουσικός. Η ζωή του κυλάει ανάμεσα στα τζαζ κλαμπ και τις εργατικές πολυκατοικίες του Λονδίνου, μα ένα σωρό απογοητεύσεις τον βασανίζουν: τα δεξιοτεχνικά και μελωδικά κομμάτια που γράφει καταντάνε θλιβερές παρωδίες ραπ στα χέρια του συγκροτήματός του· η όμορφη και ψυχρή Μάντλιν γίνεται όλο και πιο απόμακρη· ακόμη και η αναμονή του λεωφορείου ένα Κυριακάτικο πρωινό απαιτεί ηρωισμό. Τα πράγματα δύσκολα θα μπορούσαν να πάνε χειρότερα, κι όμως πάνε... Ο άτυχος Γουίλιαμ γίνεται ο μοναδικός μάρτυρας μιας αλλόκοτης δολοφονίας. Με άγριο χιούμορ και ρυθμό που θυμίζει τις καλύτερες στιγμές της ποπ μουσικής, ο Κόου, σ΄ αυτό το διασκεδαστικό μυθιστόρημα (γραμμένο το 1990, πριν από το Τι ωραίο Πλιάτσiκο!) μας κάνει να ανακαλύψουμε το Λονδίνο των μουσικών, καπριτσιόζες κόρες αριστοκρατικών οικογενειών, σκωτσέζες μπαργούμεν και κουκουλοφόρους νάνους φονιάδες. «...Μιλά για το τι σημαίνει να είσαι νέος, φτωχός, μπερδεμένος και ερωτευμένoς. Αλλά δεν παύει να είναι και ένα πολύ αστείο βιβλίο... Ευφυές οξυδερκές και πνευματώδες». The Guardian
από
15.21 € 12.16 €