banner

Lao Tzu

View as
Sort by
Display per page

Tao Te Ching

Translated with Notes by Arthur Waley. With an Introduction by Robert Wilkinson. Dating from around 300BC, Tao Te Ching is the first great classic of the Chinese school of philosophy called Taoism. Within its pages is summed up a complete view of the cosmos and how human beings should respond to it. A profound mystical insight into the nature of things forms the basis for a humane morality and vision of political utopia. The ideas in this work constitute one of the main shaping forces behind Chinese spirituality, art and science, so much so that no understanding of Chinese civilisation is possible without a grasp of Taoism. This edition presents the authoritative translation by Arthur Waley, with a new Introduction reflecting recent developments in the interpretation of the work.
6.20 €

Ταό Τε Κινγκ

Η προφορική παράδοση της Κίνας και του Ταοϊσμού σε ένα βιβλίο! Τα αληθινά λόγια δεν είναι ωραία Τα ωραία λόγια δεν είναι αληθινά. Όποιος έχει αρετή δεν μακρηγορεί. Όποιος μακρηγορεί δεν έχει αρετή. Όποιος γνωρίζει το Ταό δεν είναι πολυμαθής, Όποιος είναι πολυμαθής δεν το γνωρίζει. Οι εκδόσεις Οξύ μέσα από τη σειρά Επίλεκτα, παραδίδουν σε νέα έκδοση και μετάφραση ένα από τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία ολόκληρης της ιστορίας. Το Ταό Τε Κινγκ (το Βιβλίο του Δρόμου και της Αρετής), ο θεμέλιος λίθος του Ταοϊσμού στην Ανατολική Ασία, δεν είναι ένα βιβλίο για να «βελτιώσετε» τον εαυτό σας, ούτε ένα «εκθαμβωτικό» εκδυτικισμένο κείμενο που αντανακλά με κάποιον τρόπο τη σοφία του αρχαίου κινεζικού πολιτισμού. Αποτελούμενο από περίπου 5000 ιδεογράμματα και γραμμένο τον 6ο π.Χ. αιώνα από τον μυθικό Κινέζο φιλόσοφο Λάο Τσε (τον «ασύλληπτο Δράκο του Ουρανού», κατά τη ρήση που αποδίδεται στον Κομφούκιο), το Ταό Τε Κινγκ πήρε την τελική του μορφή δύο με τρεις αιώνες αργότερα και κρατά μέχρι σήμερα τα κλειδιά της ανατολικής φιλοσοφίας διδάσκοντας τον Δρόμο: την προσαρμογή δηλαδή της αρχέγονης γνώσης στο βίωμα της πραγματικότητας – με απλά λόγια την αφαίρεση και την αρμονία.
από
7.00 € 5.60 €

Το βιβλίο του λόγου και της φύσης

Ο Λάο Τσε, που σημαίνει, ο σοφός γέρος ή ο παλιός φίλος, έζησε στην Κίνα, πιθανότατα τον 6ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται, αν όχι ο συγγραφέας, τουλάχιστο ο εμπνευστής του «Τάο Τε Κινγκ». Ο θρύλος αναφέρει ότι η παρθένα μάνα του τον συνέλαβε από ένα πεφταστέρι και τον κυοφορούσε ογδόντα ολόκληρα χρόνια. Όταν, επιτέλους, γεννήθηκε οι συγκαιρινοί του τον ονόμασαν Γιο του Άστρου και Θεό Ήλιο. Η παράδοση αναφέρει ότι έζησε διακόσια χρόνια... [...] Τότε, όπως λέει η παράδοση, ο Γιν Σι, φύλακας κάποιου περάσματος τον παρακάλεσε ν' αφήσει ένα γραπτό κειμήλιο φεύγοντας κι έτσι προέκυψε το «Τάο Τε Κινγκ», ένα βιβλίο με ποιητικούς αφορισμούς για τη ζωή και την αυτογνωσία.
από
10.00 € 8.50 €