banner

Doris Lessing

View as
Sort by
Display per page

Le carnet d'or

Deux amies, Anna et Molly, vivant à Londres dans les années 1950, ont des vies semblables : elles sont artistes, communistes et élèvent seules un enfant, ce qui, à l'époque, en fait des marginales. Anna, écrivaine, couche sa vie dans quatre carnets, chacun étant réservé à une facette de sa personnalité : l'écrivaine, la communiste, la femme amoureuse, l'Anna intime. Prix Médicis étranger 1976.
9.90 €

Recollections - Ten stories on five themes

Non exchangeable - non refundable
4.00 €

Οι ζώνες της Σικάστα

[...] Αναρωτιόμαστε μήπως ο γάμος αυτός έπρεπε να γίνει σύμφωνα με τ΄ αρχαία πρότυπα κι οι Ζώνες Τρία και Τέσσερα έπρεπε να κάνουν μια κοινή γιορτή. Οι Ζώνες όμως, δεν μπορούσαν ν΄ αναμιχθούν, ήσαν εχθρικές απ΄ τη φύση τους. Εμείς δεν ήμασταν καν σίγουροι πού βρίσκονταν τα σύνορα. Τη δική μας πλευρά δεν τη φρουρούσαμε. Όσοι από τους κατοίκους της Ζώνης Τρία έμεναν κοντά στα σύνορα ή τα πλησίαζαν από περιέργεια -όπως κάνουν κάποτε τα παιδιά και οι νέοι- ένιωθαν να πλημμυρίζουν από απέχθεια ή τουλάχιστον από μιαν αντιπάθεια για την ξένη ατμόσφαιρα και τους τρόπους της που εκδηλώνονταν σαν ένας ψυχρός λήθαργος, κάτι σαν πλήξη. Δεν μπορεί να λεχθεί ότι η Ζώνη Τέσσερα είχε για μας την κρυφή έλξη του απαγορευμένου, πως μας συνάρπαζε: Το πιο σωστό, είναι ότι ξεχνούσαμε την ύπαρξή της. [...]

 

 

Η δεύτερη νουβέλα μιας σειράς από τρεις νουβέλες, από τη βραβευμένη διηγηματογράφο Περσικής καταγωγής, στο ίδιο κλίμα γραφής: Διαστημική φαντασία με αφετηριακή έμπνευση την Παλαιά Διαθήκη.

από
10.60 € 9.38 €

Το χρυσό σημειωματάριο

Το συγκλονιστικό πορτρέτο μιας γυναίκας που αναζητά την ταυτότητά της σε έναν κόσμο που αλλάζει.Στο Λονδίνο του 1950 η συγγραφέας Άννα Βουλφ παλεύει με την έλλειψη έμπνευσης.Όμως ένα πέμπτο σημειωματάριο, το χρυσό, είναι αυτό στο οποίο τα σκόρπια νήματα της ζωής της συνδέονται και όλα αποκτούν νόημα…Το Χρυσό σημειωματάριο είναι κατά γενική ομολογία το κορυφαίο έργο της Doris Lessing, ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα.Το Χρυσό σημειωματάριο είναι το ημερολόγιο μιας συγγραφέως σε σοκ, μιας νεαρής αποφασισμένης να σφυρηλατήσει μια ζωή ως “ελεύθερη γυναίκα”, ως “διανοούμενη”. Η Doris Lessing είναι μια συγγραφέας με μεγάλη δύναμη, που μπορεί να κλείσει τα μάτια της και να αποδώσει μια κατάσταση μόνο με τη δύναμη της συναισθηματικής της ενέργειας.Δεν περνάει απλώς ένα πολιτικό μήνυμα, αλλά ρίχνει τις μάσκες που είχαν μάθει να φορούν οι γυναίκες και δείχνει τους κινδύνους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όταν προσπαθούν να ζήσουν μια ελεύθερη ζωή σ’ έναν ανδροκρατούμενο κόσμο… Ένα μυθιστόρημα-ορόσημο, ένα βιβλίο που άλλαξε και εξήγησε μια γενιά.Η συγγραφέας που εξιστόρησε με επικό τρόπο τη γυναικεία εμπειρία και με σκεπτικισμό, φλόγα και ενορατική δύναμη υπέβαλε έναν διχασμένο πολιτισμό σε εξονυχιστικό έλεγχο.
από
25.50 € 22.95 €