banner

Essays & Culture

Sort by
Display per page
View as List Grid

Το βιβλίο της επικοινωνίας

Οι συγγραφείς του διεθνούς best seller Το Βιβλίο των Αποφάσεων μας μαθαίνουν πώς να επικοινωνούμε καλύτερα τόσο στη δουλειά όσο και στην καθημερινότητά μας. Θέλετε καλύτερες συζητήσεις; Θέστε ανοιχτού τύπου ερωτήσεις που δεν έχουν σωστή ή λάθος απάντηση και κάντε τον συνομιλητή σας να νιώσει ευφυέστατος. Θέλετε καλύτερες συναντήσεις; Απαγορεύστε τα κινητά τηλέφωνα, χρησιμοποιήστε χρονόμετρο και παραμείνετε όλοι όρθιοι κατά τη διάρκειά τους. Θέλετε καλύτερες επαγγελματικές συμφωνίες; Επικεντρωθείτε στο θέμα και όχι στο πρόσωπο με το οποίο διαπραγματεύεστε, στις ομοιότητες και όχι στις διαφορές σας, στα καλά αποτελέσματα και όχι στα επιθυμητά. Αν θέλετε να παρουσιάζετε τις ιδέες σας πιο ξεκάθαρα, να βελτιώσετε τις απλές καθημερινές συζητήσεις ή να γίνετε αυθεντία στην ενδοσκόπηση, Το Βιβλίο της Επικοινωνίας συνδυάζει θεωρητική γνώση και επαγγελματικές συμβουλές με χιούμορ και πρακτικότητα. Με ενότητες που αφορούν τη δουλειά, τον εαυτό μας, τις σχέσεις και τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε, το βιβλίο αυτό είναι απαραίτητο για όποιον επιθυμεί να βελτιώσει αυτά που λέει και τον τρόπο με τον οποίο τα λέει. Είτε είστε CEO είτε μόλις ξεκινάτε την καριέρα σας, είτε θέλετε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας στο σπίτι, αυτός ο έξυπνα εικονογραφημένος και περιεκτικός οδηγός θα βελτιώσει τις επικοινωνια­­κές σας δεξιότητες και θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε πιο ουσιαστικές σχέσεις, χωρίς να χάνετε ποτέ την καλή σας διάθεση.
από
13.30 € 10.60 €

Το βιβλίο της ολικής άγνοιας

Γη έχει εφτά φεγγάρια. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τέσσερα ρουθούνια. Η ατμομηχανή εφευρέθηκε στην αρχαία Ελλάδα. Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης δεν είναι η Μπανγκόκ. Οι μαρμότες έχουν σκοτώσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Το μεγαλύτερο πράγμα που μπορεί να καταπιεί η γαλάζια φάλαινα είναι ένα γκρέιπφρουτ. Υπάρχουν 80.000 πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα. Το αλκοόλ δεν καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Η μασέλα του Τζορτζ Ουάσινγκτον ήταν φτιαγμένη από δόντια ιπποπόταμου. Το φως είναι αόρατο. Δεν πρέπει να κοιμόμαστε οχτώ ώρες κάθε βράδυ. Οι φεμινίστριες δεν έκαψαν τα σουτιέν τους. ΟΛΑ ΟΣΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ! Ένας εκτενής και ανελέητος κατάλογος των παρανοήσεων, των σφαλμάτων και των μύθων σε όλο το πεδίο της «κεκτημένης γνώσης» που θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε για ποιο λόγο μπαίνει κανείς στον κόπο να πάει σχολείο. Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι ο Ερρίκος Η΄ είχε έξι συζύγους, ότι η Γη έχει μόνο ένα φεγγάρι και ότι το Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό στον κόσμο, τότε πραγματικά χρειάζεστε αυτό το βιβλίο. Επειγόντως! Το Βιβλίο της Ολικής Άγνοιας ρίχνει άπλετο φως σε μια ερώτηση που έχει απασχολήσει φιλοσόφους, επιστήμονες και αντροπαρέες στα καφενεία σχεδόν σε κάθε εποχή της Ιστορίας: Τι είναι αλήθεια και τι κουραφέξαλα; Ο Τόμας Έντισον δήλωσε ότι δεν ξέρουμε ούτε το ένα εκατομμυριοστό του 1% του οτιδήποτε? ο Μαρκ Τουέιν πίστευε ότι απαιτούνται 8 εκατομμύρια χρόνια για να αποκτήσει κανείς άρτια γνώση μόνο των μαθηματικών? ο Γούντυ Άλεν είπε ότι κάποιοι πίνουν αχόρταγα από το ποτάμι της γνώσης, ενώ άλλοι κάνουν απλώς γαργάρες. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα σας κάνει να αισθανθείτε πολύ μικροί και ανόητοι.
από
15.90 € 12.70 €

Το βιβλίο της ολικής άγνοιας για τον κόσμο των ζώων

Στο συναρπαστικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό αυτό βιβλίο, από την ίδια ομάδα που δημιούργησε το μπεστ σέλερ "Το βιβλίο της ολικής άγνοιας", θα συναντήσουμε 100 ζώα, κάποια υποτίθεται οικεία, άλλα σαφώς σκοτεινά, όλα πάντως ενδιαφέροντα. Τα ευρωπαϊκά χέλια που κολυμπούν χιλιάδες χιλιόμετρα από και προς τις Βερμούδες, τα πλοκάμια των χταποδιών που σέρνονται ένα μήνα αφότου έχουν κοπεί, τα ακάρεα που είναι τόσο μικρά ώστε ζουν μέσα στο λαιμό μελισσών ή οι "αρκούδες του νερού" με τα οκτώ πόδια, οι οποίες μπορούν να μείνουν σε κατάσταση ανενεργού ζωής για πάνω από έναν αιώνα - όλα αυτά είναι πιο εξωπραγματικά ακόμα και από τις πιο τρελές φανταστικές ιδέες των φυσιολόγων του Μεσαίωνα. Μόνο που είναι αληθινά. Βασισμένο σε επιστημονικά στοιχεία, χωρίς να είναι όμως επιστημονικό σύγγραμμα, το βιβλίο αυτό εστιάζει σε μερικές καταπληκτικές ιδιότητες των ζώων: Δε μαθαίνουμε μόνο για μερικές απίθανες συμπεριφορές, αλλά βλέπουμε (μέσα από τα ευφυέστατα σχέδια του μηχανικού Ted Dewan) και πώς "λειτουργούν" τα ζώα. Η ποικιλία στο ζωικό κόσμο είναι τόσο μεγάλη, που ο αναγνώστης σύντομα αρχίζει να συνειδητοποιεί πως στη ζωή τα πάντα μπορεί να συμβούν.
από
15.72 € 12.60 €

Το βιβλίο της Χαράς

Οι βραβευμένοι με Νόμπελ Ειρήνης παγκόσμιοι ηγέτες, η Αυτού Αγιότης ο Δαλάι Λάμα και ο Αρχιεπίσκοπος Νοτίου Αφρικής Ντέσμοντ Τούτου, έζησαν για πάνω από πενήντα χρόνια την εξορία, τη βία και την καταπίεση. Παρά τις αντιξοότητες όμως -ή όπως λένε οι ίδιοι, εξαιτίας αυτών- οι δυο τους είναι από τους πιο χαρούμενους ανθρώπους στον κόσμο. Τον Απρίλιο του 2015, ο αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου ταξίδεψε στον τόπο κατοικίας του Δαλάι Λάμα, στην Νταραμσάλα της Ινδίας, για να γιορτάσουν τα ογδοηκοστά γενέθλια του δεύτερου, αλλά και για να δημιουργήσουν μαζί κάτι που ευελπιστούσαν ότι θα γινόταν το δώρο τους στους ανθρώπους. Ανατρέχοντας στον μακρύ και πολυτάραχο βίο τους, προσπάθησαν να απαντήσουν σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Πώς μπορούμε να βρούμε τη χαρά μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο πόνο και ανώφελα βάσανα; Για μια ολόκληρη εβδομάδα, οι δυο τους αφηγούνταν προσωπικές ιστορίες, αντάλλασσαν πνευματικές πρακτικές, ενώ την ίδια στιγμή αστειεύο­νταν και πείραζαν συνεχώς ο ένας τον άλλο. Το βιβλίο αυτό μας δίνει τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη συνύπαρξή τους εκείνη την εκπληκτική εβδομάδα, από την πρώτη τους συνάντηση ως τον τελευταίο τους αποχαιρετισμό. Τους βλέπουμε να εξερευνούν τη Φύση της Αληθινής Χαράς αλλά και όσα μας εμποδίζουν να τη νιώσουμε - τον φόβο, την ένταση, τον θυμό, τη θλίψη, την αρρώστια και τον θάνατο. Μαθαίνουμε για τους Οκτώ Πυλώνες της Χαράς, που αποτελούν το θεμέλιο της διαρκούς ευτυχίας. Διαβάζουμε ιστορίες, αποστάγματα σοφίας και πορίσματα της επιστήμης, και φυσικά εξασκούμαστε στις Πρακτικές της Χαράς. Σε αυτό το εξαιρετικό έργο μαθαίνουμε για τη γεμάτη πόνο και ανατροπές ζωή δύο μεγάλων ηγετών, αλλά και για το πώς κατάφεραν να ανακαλύψουν τη γαλήνη, το κουράγιο και τη χαρά που όλοι επιθυμούμε και για τη δική μας ζωή.
από
16.50 € 13.20 €

Το βιβλίο του Hygge - Ο δανέζικος τρόπος να ζεις καλά

Οι όμορφες στιγμές κρύβονται στην απλότητα

Γιατί η Δανία θεωρείται η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο; Η απάντηση βρίσκεται στο Hygge (προφέρεται Χου-Γκα).

Το Hygge έχει πολλές ερμηνείες: "τέχνη να δημιουργείς ατμόσφαιρα θαλπωρής", "ζεστασιά της ψυχής", "συναίσθημα ευεξίας και εσωτερικής πληρότητας".
Το hygge το καταλαβαίνετε όταν το νιώθετε.
Όταν είστε κουλουριασμένοι στον καναπέ με ένα αγαπημένο πρόσωπο, όταν μοιράζεστε το φαγητό με τους στενούς σας φίλους.
Είναι εκείνα τα δροσερά γαλάζια πρωινά όταν το φως που μπαίνει από το παράθυρο είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε.

Από την επιλογή του κατάλληλου φωτισμού και την προετοιμασία ενός δείπνου μέχρι την επιλογή των ρούχων και τη διακόσμηση του σπιτιού σας, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τη μαγεία του hygge.

από
18.80 € 15.00 €

Το βιβλίο του Lykke: Ο δανέζικος τρόπος για την κατάκτηση της ευτυχίας

Ποια είναι τα μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων;
Η ΔΑΝΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ Η ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Ο Μάικ Βάικινγκ προσπαθεί να καταλάβει τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να απαντήσει στο ερώτημα δεν περιορίζεται μόνο στη συνταγή των Δανών, αλλά θέτει ερωτήματα που μας απασχολούν όλους:
- Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία;
- Πόσες ώρες πρέπει να εργαζόμαστε;
- Οι πόλεις μάς κάνουν πιο δυστυχισμένους;
Από το πώς αξιοποιούμε δημιουργικά τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο μας μέχρι την ποιότητα των σχέσεών μας, αυτός ο οδηγός συγκεντρώνει συμβουλές από τις πιο ευτυχισμένες γωνιές του πλανήτη και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε το Lykke στη ζωή μας.
0.00 €

Το βιβλίο του λόγου και της φύσης

Ο Λάο Τσε, που σημαίνει, ο σοφός γέρος ή ο παλιός φίλος, έζησε στην Κίνα, πιθανότατα τον 6ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται, αν όχι ο συγγραφέας, τουλάχιστο ο εμπνευστής του «Τάο Τε Κινγκ». Ο θρύλος αναφέρει ότι η παρθένα μάνα του τον συνέλαβε από ένα πεφταστέρι και τον κυοφορούσε ογδόντα ολόκληρα χρόνια. Όταν, επιτέλους, γεννήθηκε οι συγκαιρινοί του τον ονόμασαν Γιο του Άστρου και Θεό Ήλιο. Η παράδοση αναφέρει ότι έζησε διακόσια χρόνια... [...] Τότε, όπως λέει η παράδοση, ο Γιν Σι, φύλακας κάποιου περάσματος τον παρακάλεσε ν' αφήσει ένα γραπτό κειμήλιο φεύγοντας κι έτσι προέκυψε το «Τάο Τε Κινγκ», ένα βιβλίο με ποιητικούς αφορισμούς για τη ζωή και την αυτογνωσία.
από
10.00 € 8.50 €

Το βιβλίο του τσαγιού

Συνδέοντας τον ρόλο του τσαγιού με την αισθητική και πολιτιστική πλευρά της ιαπωνικής ζωής, το πασίγνωστο Βιβλίο του τσαγιού του Κακούζο Οκάκουρα μεταφέρει εδώ και πάνω από έναν αιώνα την ανεξάντλητη κουλτούρα της Ασίας στη Δύση. Οι αναγνώστες καλούνται να ανακαλύψουν μια παράδοση που συνδυάζει την ομορφιά με την απλότητα και να κάνουν ένα ταξίδι από τον κινέζικο Ταοϊσμό ως το βουδιστικό Ζεν, την ιαπωνική δηλαδή τελετή του τσαγιού: μια μαγευτική πρακτική με ποικίλες αρχιτεκτονικές, αγγειοπλαστικές και ανθοκομικές αναφορές, ένα ενιαίο όραμα ζωής και τέχνης που εμπλέκει όλες τις αισθήσεις, ηρεμεί το μυαλό και αναζωογονεί το πνεύμα.
από
6.99 € 5.60 €

Το βιβλίο του τσαγιού

Στο βιβλίο του τσαγιού προβάλλεται με ξεχωριστό τρόπο η λατρεία προς την Ιαπωνία. Μοιάζει να είναι ποτισμένο με το ελιξήριο της νεότητας, αφού έχει διατηρήσει τη δροσιά και τη ζωντάνια του για τόσα χρόνια. Μέσα από αυτό το απλό θέμα αποκαλύπτεται ένα ενιαίο όραμα τέχνης και ζωής, φύσης και τέχνης, συγκερασμένων στην αρμονία της καθημερινότητας. Όραμα που δεν μπορεί παρά ν' αγγιξει την ευαίσθητη χορδή ενός κόσμου που αγωνιά να βρει διέξοδο από το λαβύρινθο των περιπλοκών. Έτσι, το Βιβλίο του Τσαγιού, εξακολουθεί να περνάει από χέρι σε χέρι, με την θερμή πάντα διαβεβαίωση, αυτού που το διαβάζει, πως μπορεί να βρεθεί σ' αυτό ένα κλειδί για την κατανόηση των ασιατικών ιδεών, που υπερβαίνει τον τίτλο του βιβλίου.
από
12.72 € 10.20 €

Το Βιβλίο των Selfies

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας δηµιούργησε νέους τρόπους επικοινωνίας όπου όλα συµβαίνουν σε µεγαλύτερη κλίµακα, ταχύτερα και συχνά πιο εντυπωσιακά. Το εύρος της επικοινωνίας µας πλέον δεν είναι η γειτονιά µας, αφού χάρη στα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης, γειτονιά µας έγινε ολόκληρος ο πλανήτης. Σήµερα αναφερόµαστε πλέον σε ένα «ψηφιακό πρόσωπο» µια εκδοχή του εαυτού µας -όπως θα θέλαµε να είναι αυτή ή όπως νοµίζουµε πως είναι- την οποία και επικοινωνούµε στους άλλους και ενίοτε υιοθετούµε και οι ίδιοι. Μέσα, λοιπόν, σ’ όλη αυτή την πληθώρα των εντυπώσεων, ποια είναι η αλήθεια; Τι προσπαθούµε να επικοινωνήσουµε µε την ανάρτηση του προσώπου µας και τι µπορούµε να καταλάβουµε οι ίδιοι από τις selfies µας; Το βιβλίο αυτό είναι µια σε βάθος εξερεύνηση στην ψυχολογία της εικόνας στην ψηφιακή εποχή, που θα σε βοηθήσει στο να αποκωδικοποιείς ευκολότερα τον «ψηφιακό» χαρακτήρα του άλλου, να µάθεις τι αποκαλύπτει το ανθρώπινο πρόσωπο, να πληροφορηθείς για τις επιδράσεις που έχει η selfie στη ζωή και την αυτοπεποίθηση των εφήβων, όπως και να καταλάβεις το τι µαρτυρούν οι selfies για τη δική σου ψυχολογία.
από
13.91 € 12.51 €