banner

Μακάριος Π. Πελέκης

View as
Sort by
Display per page

Λεξικό αρχαιοελληνικών και λατινικών εκφράσεων στον καθημερινό μας λόγο

"Αμ' έπος, αμ' έργον", "σπεύδε βραδέως", "ο γέγονε γέγονε", "χρόνου φείδου", "de facto", "casus belli", "mea culpa", "a priori", "incognito". Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι η, κατά το δυνατόν, πληρέστερη καταγραφή των εκφράσεων της αρχαίας ελληνικής και λατινικής Γραμματείας που χρησιμοποιούμε στο λόγο μας σήμερα, καθώς και η ανάδειξη του παράλληλου βηματισμού της αρχαίας σκέψης με τη νεοελληνική σε θέματα γλωσσικής έκφρασης και βιοθεωρίας.
από
9.70 € 7.80 €

Λεξικό σωστού ή λάθους στον καθημερινό λόγο

Τα λάθη στον προφορικό και στο γραπτό λόγο μας εντοπίζονται στη σημασία των λέξεων ή των φράσεων, στην ορθογραφία και στη σύνταξη. Με βάση αυτή τη διαπίστωση επιχειρήσαμε να παραθέσουμε το σωστό ή το λάθος στη χρήση της γλώσσας μας, αποφεύγοντας τις χρονοβόρες και κουραστικές αναλύσεις. Ο αναγνώστης μας μπορεί εύκολα και γρήγορα να επισημάνει, εκτός των άλλων, και τα δικά του λάθη. Χωρίς γλωσσικούς παρωπιδισμούς ή άλλες προκαταλήψεις κατατάξαμε αλφαβητικά το υλικό μας, με επεξηγηματικές προσθήκες, όπου και όταν αυτό κρίθηκε αναγκαίο. Πιστεύουμε ότι ο στοιχειώδης σεβασμός στη μητρική μας γλώσσα επιβάλλει τη σοβαρή μελέτη της και την ορθή χρήση της, διαφορετικά μπορεί να εκτεθούμε ανεπανόρθωτα στη γραφή ή στην ομιλία μας.
από
11.70 € 9.85 €

Το βασικό λεξικό της αρχαίας ελληνικής

Το "Βασικό λεξικό της αρχαίας ελληνικής" φιλοδοξεί να γίνει εργαλείο μελέτης και σημείο αντιλαβής σ' όποιον ενδιαφέρεται να σπουδάσει τον αρχαίο ελληνικό λόγο, για να ανελιχθεί στις ατραπούς της αρχαίας ελληνικής σκέψης. Στο εύχρηστο αυτό λεξικό δίνονται: -Οι σημασίες των λέξεων. -Κείμενα, παραδείγματα χρήσης των λέξεων. -Η ετυμολογία των λέξεων.
από
19.61 € 15.00 €