banner

Dorothy Sayers

Voir comme
Trier par
Afficher par page

Five Red Herrings : A classic in detective fiction

The seventh book in Dorothy L Sayers' classic Lord Peter Wimsey series, introduced by writer and crime reviewer Barry Forshaw - a must-read for fans of Agatha Christie's Poirot and Margery Allingham's Campion Mysteries. 'D. L. Sayers is one of the best detective story writers' Daily TelegraphLord Peter Wimsey bent down over General Fentiman and drew the Morning Post gently away from the gnarled old hands. Then, with a quick jerk, he lifted the quiet figure. It came up all of a piece, stiff as a wooden doll . . . But how did the general die? Who was the mysterious Mr X who fled when he was wanted for questioning? And which of the general's heirs, both members of the Bellona Club, is lying?'She brought to the detective novel originality, intelligence, energy and wit.' P.
12,50 €

Περί βιβλιοθηκών

Το "Περί βιβλιοθηκών" είναι μία βιβλιοφιλική και παιγνιώδης ανθολογία κειμένων για βιβλιοθήκες - δημόσιες ή ιδιωτικές. Αρχίζοντας με τη βιβλιοθήκη του "Ναυτίλου" του πλοιάρχου Νέμο στον Ιούλιο Βερν και τη βιβλιοθήκη του "Μεγάλου Ανατολικού" στον Ανδρέα Εμπειρίκο, προχωράμε στην ατέρμονη βιβλιοθήκη, μεταφορά του σύμπαντος, του Borges. O Umberto Eco σχολιάζει την ιδανική σύγχρονη βιβλιοθήκη. Ο Perec παίζει με την ταξινόμηση των βιβλίων κι ο Jacques Roubaud με τις στρατηγικές που αναπτύσσει η βιβλιοθήκη για να μην παραδώσει τα ποθητά βιβλία στους αναγνώστες. Στην Dorothy Sayers η βιβλιοθήκη γίνεται τόπος οργάνωσης φόνου. Η βιβλιοθήκη ενός βιβλιόφιλου, του Walter Benjamin, ξαναστήνεται όταν βγαίνουν τα βιβλία από τις κούτες μετά από δυο χρόνια. Στη μελλοντική κοινωνία του Ray Bradbury, όπου απαγορεύονται τα βιβλία, οι άνθρωποι αποστηθίζουν τα κείμενα και γίνονται οι ίδιοι βιβλία και η κοινότητα ολόκληρη μια βιβλιοθήκη. Στον Ροΐδη σχολιάζεται καυστικά η δική μας Εθνική Βιβλιοθήκη το 1880. Ο Nerval κάτι αναφέρει, το 1850, για τη νέα πληγή των γαλλικών βιβλιοθηκών, τον "ποντικό των Αθηνών", που ήρθε σε κούτες με βιβλία της Γαλλικής Σχολής της Αθήνας. Και, στη βιβλιοθήκη του θείου Σκρούτζ, ανευρίσκεται ο χαμένος χάρτης ενός νησιού με θησαυρό... Η βιβλιοθήκη ως ουτοπία, η βιβλιοθήκη ως τόπος ερωτικών συνευρέσεων, η βιβλιοθήκη ως καπνιστήριο, ως τόπος οργάνωσης φόνων, η βιβλιοθήκη ως εχθρός του αναγνώστη, η βιβλιοθήκη που τρελαίνει τον ορθολογιστή ταξιθέτη, η βιβλιοθήκη του βιβλιόφιλου, η βιβλιοθήκη ως μνήμη και ως τόπος ανευρέσεως θησαυρών...
από
14,43 € 11,50 €

Τα εννέα πένθιμα χτυπήματα

Ήταν ένα πτώμα, παραμορφωμένο και αγνώριστο. Το βρήκε ο νεωκόρος στο κοιμητήριο μέσα στον περίβολο της εκκλησίας - πολύ ταιριαστό μέρος για μια τέτοια ανακάλυψη. Ο εφημέριος του Φέντσερτς Σαιντ Πωλ ζητά από τον λόρδο Πήτερ Ουίμζυ να ανακαλύψει ποιος ήταν ο νεκρός και πώς βρέθηκε εκεί μέσα. Η παλιά παράδοση της κωδωνοκρουσίας και η λαμπρή απεικόνιση ενός χωριού των απόμερων βάλτων της Ανατολικής Αγγλίας είναι το αλησμόνητο σκηνικό για την ιστορία ενός παλιού ανεξιχνίαστου εγκλήματος και την επεισοδιακή διαλεύκανσή του είκοσι χρόνια αργότερα. Το μυθιστόρημα "Τα εννέα πένθιμα χτυπήματα" ανήκει στις εξοχότερες αστυνομικές ιστορίες της Σέγιερς, με πρωταγωνιστή τον διάσημο ντετέκτιβ της, τον λόρδο Πήτερ Ουίμζυ. Η Ντόροθι Σέγιερς είναι μία από τις μεγαλύτερες συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος της Αγγλίας στην εποχή της μεγάλης ακμής του. "Έδωσε στο αστυνομικό μυθιστόρημα πρωτοτυπία, ευφυΐα, δυναμισμό και λεπτό χιούμορ." (P.D. James) "Συνδύασε τη λογοτεχνική πρόζα με το δυνατό σασπένς, και απαιτείται σπάνιο ταλέντο για να το πετύχει κανείς. Μια αληθινά σπουδαία αφηγήτρια." (Minette Walters) "Στον τομέα των αστυνομικών ιστοριών τέσσερα είναι τα βιβλία που όλοι θα έπρεπε να διαβάσουν... Το βιβλίο "Τα εννέα πένθιμα χτυπήματα" είναι το καλύτερο." (Sinclair Lewis) "Θαυμάζω τα μυθιστορήματά της, [...] είναι γόνιμη και εφευρετική, διαθέτει επινοητικότητα και θαυμάσιο μάτι για τη λεπτομέρεια." (Ruth Rendell)
0,00 €