banner

Gianni Rodari

Voir comme
Trier par
Afficher par page

La tarte volante

T erreur dans la banlieue de Rome: les Martiens débarquent ! Devant l'immense soucoupe volante, la police et l'armée sont sur les dents. Mais les enfants ont déjà fait leur enquête: le chocolat martien est dé-li-cieux. Quant au vieil extraterrestre qu'ils surprennent sous une montagne de crème, de glace et de sirop, il a l'air plus ennuyé que méchant.
5,70 €

Η Τερεζούλα-Τοσοδούλα και άλλες ιστορίες

Τα παραδοσιακά παραμύθια αποτελούν για τον Τζάνι Ροντάρι την "πρώτη ύλη" για να πετάξουμε μακριά με τα φτερά της φαντασίας μας. Επιπλέον, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία ο ίδιος στήνει έναν δημιουργικό διάλογο με τους νεαρούς αναγνώστες του ακόμη και σήμερα: ένας αυτοκράτορας απαγορεύει στο βασίλειό του όλες τις κιθάρες επειδή ο ίδιος δεν ξέρει να παίζει, ένα κοριτσάκι που δεν θέλει να μεγαλώσει μεταμορφώνεται σε γίγαντα όταν αναγκάζεται να παλέψει ενάντια στην αδικία, ένας ουρανοξύστης πλέει στη θάλασσα σαν υπερωκεάνιο...
Στο βιβλίο Η Τερεζούλα-Τοσοδούλα και άλλες ιστορίες η πραγματικότητα γίνεται ένα με τη φαντασία, δίνοντας αφορμή για απρόβλεπτες και διασκεδαστικές καταστάσεις, που παρασύρουν τον αναγνώστη και του μαθαίνουν πως "πειράζοντας" μια παλιά ιστορία μπορούμε να φτιάξουμε μια άλλη, ολοκαίνουρια. 
από
12,00 € 10,00 €

Παραμύθια από το τηλέφωνο

Ο κύριος Μπιάνκι λείπει μακριά από το σπίτι του λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Τηλεφωνεί όμως κάθε βράδυ στη μικρή του κόρη, για να της διηγηθεί μια ιστοριούλα, ένα παραμυθάκι. Η ανεξάντλητη φαντασία και η εφευρετικότητα του Τζάνι Ροντάρι, του σπουδαίου παραμυθά από τη γειτονική Ιταλία, μας ταξιδεύουν σ΄ αυτή την όμορφη χώρα. Μαζί του θα τριγυρίσουμε σε πόλεις και χωριά με παράξενες ονομασίες, θα περπατήσουμε σε δρόμους από σοκολάτα, θα δοκιμάσουμε τοπικές σπεσιαλιτέ και θα ξεκαρδιστούμε με τις περιπέτειες και τις φάρσες που σκαρώνουν η Αλίκη η Τουμπίτσα και οι υπόλοιποι ήρωες. Είναι βέβαιο ότι θα τους λατρέψετε!
από
15,50 € 12,40 €

Το φεγγάρι του Κιέβου

Το φεγγάρι του Κιέβου

είναι το ίδιο φεγγάρι που βλέπουν όλοι,

παιδιά και μεγάλοι σε όλο τον κόσμο.

Το ποίημα του Τζάνι Ροντάρι

που δημοσιεύτηκε πριν από 70 χρόνια

στη συλλογή Filastrocche in cielo e in terra

γίνεται παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης.

 

Τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται στους Γιατρούς του Κόσμου, στηρίζοντας το έργο τους στην Ουκρανία.

από
8,99 € 8,09 €