banner

Harper Lee

Voir comme
Trier par
Afficher par page

To Kill a Mockingbird

"'Shoot all the Bluejays you want, if you can hit 'em, but remember it's a sin to kill a Mockingbird.' Lawyer Atticus Finch gives this advice to his children as he defends the real mockingbird of Harper Lee's classic novel - a black man charged with the rape of a white girl. Through the young eyes of Scout and Jem Finch, Harper Lee explores with exuberant humour the irrationality of adult attitudes to race and class in the Deep South of the 1930s. The conscience of a town steeped in prejudice, violence and hypocrisy is pricked by the stamina of one man's struggle for justice. But the weight of history will only tolerate so much... A benchmark of classic American literature, To Kill A Mockingbird approaches the highly sensitive topic of racism in 1930s America with humour, warmth and compassion, making it widely recognised as one of the best books of the twentieth century and in American literature."
11,20 €

Βάλε ένα φύλακα

Από τη συγγραφέα του βραβευμένου με Πούλιτζερ "Όταν σκοτώνουν τα Κοτσύφια", ένα νέο μυθιστόρημα που η πρόσφατη δημοσίευσή του αποτέλεσε παγκόσμιο εκδοτικό γεγονός. Η πολυαγαπημένη ηρωίδα της Χάρπερ Λη, η Σκάουτ, νεαρή γυναίκα πια, επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στο Μέικομπ για να επισκεφτεί τον πατέρα της, Άτικους. Οι γλυκόπικρες αναμνήσεις την κατακλύζουν. Αλλά η επίσκεψή της παίρνει μια απρόβλεπτη τροπή, όταν ανακαλύπτει ορισμένες άβολες αλήθειες για τους πιο αγαπημένους της ανθρώπους και όλες οι αξίες και τα πιστεύω της τίθενται ξαφνικά υπό αμφισβήτηση... Ξαναζωντανεύοντας τους θρυλικούς χαρακτήρες του "Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια" στη δεκαετία του 1950, μια εποχή μεγάλων κοινωνικών εντάσεων για την Αμερική, το "Βάλε ένα φύλακα" είναι ένα δυνατό, βαθιά συγκινητικό και απολύτως επίκαιρο βιβλίο για το ρατσισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ευθύνη της προσωπικής επιλογής. Ένα μυθιστόρημα σοφίας, ανθρωπιάς, πάθους και χιούμορ, απαραίτητο για μια ολοκληρωμένη κατανόηση του έργου της Χάρπερ Λη, καθώς δεν επιβεβαιώνει απλώς το διαχρονικό μεγαλείο του "Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια", αλλά λειτουργεί ως το απόλυτο συμπλήρωμά του, προσδίδοντας νέο βάθος και νόημα σε ένα από τα αξιολογότερα έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας.
από
16,00 € 12,80 €

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια

Η graphic novel εκδοχή του αγαπημένου κλασικού μυθιστορήματος
που δεν θα σταματήσει ποτέ να μαγεύει κάθε νέο αναγνώστη

Για πρώτη φορά το διαχρονικό Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια σε έκδοση graphic novel, διατηρώντας αναλλοίωτη όλη τη μαγεία του πρωτότυπου! Η Σκάουτ, ο Τζεμ, ο Μπου Ράντλεϊ, ο Άτικους Φιντς και η κωμόπολη του Μέικομπ της Αλαμπάμα παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τα ευφάνταστα καρέ του Βρετανού Fred Fordham.

Χαρακτηρίστηκε σχεδόν αμέσως μόλις κυκλοφόρησε, το 1960, κλασικό. Βραβεύτηκε με Πούλιτζερ ένα χρόνο αργότερα, έγινε οσκαρική ταινία το 1962 και απέφερε στη συγγραφέα τρεις τιμητικές διακρίσεις από τρεις Αμερικανούς Προέδρους (Τζόνσον-Μπους-Ομπάμα) για την προσφορά της στη λογοτεχνία! Μια συγκινητική ιστορία για την αθωότητα και την αδικία, την υποκρισία και τον ηρωισμό, το φυλετικό ζήτημα και τη σκληρή πραγματικότητα στον αμερικανικό Νότο της δεκαετίας του 1930.

Το διαχρονικό αριστούργημα της σπουδαίας Χάρπερ Λι, φωτίζει με χιούμορ, ειλικρίνεια και μια γλυκιά νοσταλγική τρυφερότητα την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, σε μια συλλεκτική έκδοση για αναγνώστες κάθε εποχής και ηλικίας
από
20,00 € 16,00 €

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια

"Σκοτώστε όσες κίσσες θέλετε, αν μπορείτε να τις πετύχετε, αλλά να θυμάστε ότι είναι αμαρτία να σκοτώνεις τα κοτσύφια". Αυτή είναι η συμβουλή του δικηγόρου Άττικους Φιντς στα παιδιά του, καθώς ο ίδιος αποφασίζει να υπερασπιστεί στο δικαστήριο το πραγματικό "κοτσύφι" αυτής της υπέροχης ιστορίας, έναν νεαρό μαύρο... Μέσα από τα παιδικά μάτια της Σκάουτ και του Τζεμ Φιντς, η Χάρπερ Λη εξερευνά με αναντίρρητη εντιμότητα και αστείρευτο χιούμορ τον παραλογισμό της στάσης των ενηλίκων απέναντι στις φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις στον Αμερικανικό Νότο της δεκαετίας του '30. Τα φαινομενικά γαλήνιο και ειρηνικό Μέικομπ της Αλαμπάμα είναι στην πραγματικότητα βουτηγμένο στην προκατάληψη, τη βία και την υποκρισία. Αλλά τη ναρκωμένη συνείδηση της πόλης θα συνταράξει το σθένος ενός ανθρώπου που αγωνίζεται για δικαιοσύνη... Ένα από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ, το "Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια" συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αξιολογότερα κλασικά έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας. Έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Πούλιτζερ, μεταφράστηκε σε πάνω από σαράντα γλώσσες και μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο, το 1962, από τον Ρόμπερτ Μάλιγκαν, σε μια "κλασική" ταινία με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ.
από
16,00 € 13,60 €