banner

Μιχάλης Μιχαηλίδης

Voir comme
Trier par
Afficher par page

Η σκύλα και το κουτάβι

non-exchangeable & non-refundable

4,00 €

Νυχτερινή διαδρομή

Ένας άντρας πασχίζει να ξαναβρεί τον εαυτό του. Θυμάται ελάχιστα πράγματα. Όσα τον περιβάλλουν του φαίνονται ξένα. Το μόνο που ξέρει με βεβαιότητα είναι ότι κάποιοι αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν. Για να βρει τις απαντήσεις που γυρεύει, πρέπει να απαλλαγεί από την καχυποψία και να βασιστεί στους ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν. Ωστόσο, όσο κι αν προσπαθεί, δεν μπορεί να τους εμπιστευτεί. Του μιλούν απότομα και συχνά χλευαστικά. Τον τροφοδοτούν με αλληλοαναιρούμενες εκδοχές για το παρελθόν του. Τον ξεναγούν σε επικίνδυνα μέρη. Διαπράττουν μπροστά του εγκλήματα. Τον σπρώχνουν όλο και βαθύτερα σε μια ζούγκλα ανομίας. Tον πιέζουν να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον υπόκοσμο. Είναι μάλλον απρόθυμοι να του περιγράψουν λεπτομερώς την προηγούμενη ζωή του και να του εξηγήσουν γιατί κατάντησε αποκρουστικός και λειψός.

Το τέταρτο μυθιστόρημα του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην αυθεντική του μορφή και σε συλλεκτική έκδοση.

από
8,48 € 6,80 €

Ο μηχανισμός της σύγχυσης

Ο εικοσιπεντάχρονος Μάνος Μακκαβαίος ονειρεύεται να γράψει σπουδαία σενάρια, να παραμείνει αγέρωχος και να απολαύσει τη σχέση του με την Αφροδίτη, αλλά δυστυχώς είναι μπλεγμένος σε έναν παρανοϊκό διμέτωπο πόλεμο. Στην πολυκατοικία όπου κατοικεί, κάποιοι αργόσχολοι χαφιέδες τον επιβλέπουν άγρυπνα και απειλούν την ψυχική του υγεία. Στη διαφημιστική εταιρεία όπου εργάζεται, μια διμοιρία από επιθετικές Σαμάνθες τα βάζει με τον ελεύθερο χρόνο του, την ηθική του ακεραιότητα και την ιδεολογική του διαύγεια. Ο μηχανισμός της κοινωνικοποίησης -ή της σύγχυσης- έχει τεθεί δηλαδή σε λειτουργία. Όμως ο ιδιότροπος Μακκαβαίος δεν είναι από εκείνους που προσαρμόζονται εύκολα. Οι αντιξοότητες θα τον οδηγήσουν στα άκρα. Η οργή και η απείθεια θα γίνουν αναπόσπαστα κομμάτια του εαυτού του. Και θα αγωνιστεί με λύσσα για να διαφοροποιηθεί. Ποιος θα νικήσει τελικά; Εκείνος ή το αφιονισμένο πλήθος;

Το πρώτο μυθιστόρημα του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην αυθεντική του μορφή και σε συλλεκτική έκδοση

από
12,72 € 10,80 €

Οι επόπτες

1995. Ένα φιλόδοξο έργο αρχίζει στον πλατύ πορθμό που χωρίζει τη Δανία από τη Σουηδία: ο σύνδεσμος Ερεσούντ. Για την υλοποίησή του πρέπει μέσα σε πέντε χρόνια να κατασκευαστούν μια υποθαλάσσια σήραγγα, ένα τεχνητό νησί και μια καλωδιωτή γέφυρα.Ο σύνδεσμος Ερεσούντ πρέπει να ενώσει οδικώς και σιδηροδρομικώς τη Δανία με τη Σουηδία, και ειδικότερα την ευρύτερη περιοχή της ακμάζουσας Κοπεγχάγης με την ευρύτερη περιοχή του παραμελημένου Μάλμε. Επιπλέον, σύμφωνα με τις κυβερνήσεις των δύο σκανδιναβικών χωρών, το κολοσσιαίο κατασκεύασμα πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για δύο αντικριστές περιφέρειες αλλά και ως πρότυπο αποτελεσματικότητας για ολόκληρη την Ευρώπη.Για τη δανέζικη κυβέρνηση το έργο εποπτεύεται από τον Νταν Κριστόφτε. Για τη σουηδική κυβέρνηση η ίδια δουλειά γίνεται από τον Σβεν Αλεξάντερσον. Μέχρι το 2000 ο καλοπροαίρετος Δανός και ο κυνικός Σουηδός βλέπουν λοιπόν τις εργασίες να προχωρούν, μπλέκονται σε αρκετές παράδοξες καταστάσεις και νιώθουν ότι πρωταγωνιστούν σε ένα πολιτικό, οικονομικό, τεχνολογικό, ερωτικό και κωμικό θρίλερ για το μεγαλείο της ανθρώπινης επινοητικότητας, την ομορφιά της υπευθυνότητας, τη χαρά της ανευθυνότητας, την τραγική αστειότητα της παγκοσμιοποίησης, το τίμημα των υπερκατασκευών, το νόημα της φιλίας και την παντοδυναμία της εντροπίας. 
από
16,50 € 13,20 €

Πινακοθήκη τεράτων

Από ποια ψυχολογικά στάδια περνάει ένας συγγραφέας; Τι λογής εργαλεία συσσωρεύει στο λογοτεχνικό του εργαστήριο; Τι είδους οφέλη αντλεί από τη δημοσιότητα; Πόσο νομιμοποιημένος και ωφέλιμος καταλήγει να αισθάνεται; Πόσο γόνιμες είναι οι επαφές του με τους συναδέλφους του; Πόση χαρά αντλεί από τη σχέση του με τους εκδοτικούς οίκους; Τι γίνεται πριν από μία βράβευση και τι μετά από αυτή; Πόση αυθεντικότητα υπάρχει στους συνασπισμούς και στις ομαδοποιήσεις; Τι τύπου αισθήματα τρέφουν για τη λογοτεχνική παραγωγή οι επί πληρωμή βιβλιόφιλοι; Πόσο εποικοδομητικά για έναν γραφιά είναι τα επαγγελματικά ταξίδια; Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα μπορεί να δόθηκαν μέσα σε μια χρονιά από τον πεζογράφο Πέτρο Πετρίδη. Το πέμπτο μυθιστόρημα του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην αυθεντική του μορφή και σε συλλεκτική έκδοση.
από
15,90 € 12,30 €