Μια εύληπτη και παραστατική απόδοση των σημαντικών κειμένων του Κικέρωνα σχετικά με τη στωική αντίληψη του θείου.
Οι περισσότεροι αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν βαθιά θρησκευόμενοι και ο κόσμος τους κατακλυζόταν από θεούς – από τον Δία, την Αθηνά και τον Άρη μέχρι αμέτρητες τοπικές θεότητες, εφέστιους θεούς και πνεύματα προγόνων. Μια από τις πιο σοβαρές προσεγγίσεις των Ρωμαίων στη θρησκεία προήλθε από ένα μη θρησκευτικό αξιακό σύστημα, που βρίσκει νέους υποστηρικτές ακόμα και σήμερα: τον Στωικισμό.
Πώς όμως αντιλαμβάνονταν οι Στωικοί τη θρησκεία;
Στο Περί Θεού, παρουσιάζονται νέες, γλαφυρές μεταφράσεις των έργων του Κικέρωνα Περί Φύσεως των Θεών και Το Όνειρο του Σκιπίωνα.
Σε αυτά τα σύντομα έργα, ο Κικέρων προσφέρει μια εκφραστική περιγραφή των θρησκευτικών απόψεων μιας από τις πιο δημοφιλείς σχολές της ρωμαϊκής και ελληνικής φιλοσοφίας. Τα κείμενα αυτά αποτελούν τα πιο γνωστά και σημαντικά έργα περί θρησκείας και έχουν διαμορφώσει θεμελιωδώς τη χριστιανική αλλά και τη μη χριστιανική σκέψη για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια, επηρεάζοντας μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Αυγουστίνος, ο Θωμάς ο Ακινάτης, ο Δάντης και ο Τόμας Τζέφερσον.
Με μια εξαιρετική εισαγωγή και προτάσεις για περαιτέρω μελέτη, το Περί Θεού συνιστά έναν συναρπαστικό οδηγό κατανόησης της προσέγγισης του θείου από τους Στωικούς.