banner

Ursula K. Le Guin

Voir comme
Trier par
Afficher par page

The Tombs of Atuan: Volume 2 ( Earthsea Cycle #02 )

"With a new afterword from the author"--Jkt.
13,10 €

The Wind's Twelve Quarters & The Compass Rose

Grand Master Ursula K. LeGuin has been recognised for almost fifty years as one of the most important writers in the SF field - and is likewise feted beyond the confines of the genre. The Wind's Twelve Quarters was her first collection and it brings together some of finest short fiction, including the Hugo Award-winning 'The Ones Who Walk Away from Omelas', the Nebula Award-winning 'The Day Before the Revolution', and the Hugo-nominated 'Winter's King', which gave readers their first glimpse of the world later made famous in her Hugo- and Nebula-winning masterpiece The Left Hand of Darkness.
16,20 €

Ανταποκρίσεις από άλλες διαστάσεις

Η Σίτα Ντούλιπ μόλις έχασε την πτήση της.
Αντί να κάτσει ν' ακούει αμήχανη τις δυσνόητες ανακοινώσεις των μεγαφώνων του αεροδρομίου, ανακαλύπτει μια μέθοδο που της επιτρέπει να αψηφά τις ουρές στα γκισέ, τα άνοστα γεύματα, τα κλάματα των παιδιών και τις φωνές των γονιών, τις άβολες, βιδωμένες στο πάτωμα πλαστικές καρέκλες: αντί να αλλάζει πτήσεις, αλλάζει διαστάσεις. Κι εκεί η Σίτα συναντά κοινωνίες τελείως διαφορετικές από τις γήινες. Καθώς η μέθοδός της, που πλέον φέρει το όνομά της, διαδίδεται, η Σίτα και οι συνταξιδιώτες της θα γνωρίσουν πολιτισμούς όπου οι άνθρωποι όταν ενηλικιώνονται βυθίζονται στη σιωπή, όπου ο θυμός και η οργή είναι το θεμέλιο κάθε προσωπικότητας, όπου υπάρχουν πόλεις με αποκλειστικό σκοπό την ξέφρενη κατανάλωση.
Οι ανταποκρίσεις αυτές, δοσμένες με σατιρική και στοχαστική διάθεση από τη Λε Γκεν, αποτελούν μια σύγχρονη εκδοχή των Ταξιδιών του Γκιούλιβερ και αποκαλύπτουν δυσάρεστες αλήθειες για τη δική μας ανθρώπινη κοινωνία. Με τη γνώριμη, διεισδυτική και παιγνιώδη γραφή της η Λε Γκεν προσεγγίζει κι εδώ τα θέματα που την απασχολούν διαχρονικά: τον φεμινισμό, την τυραννία, τη θνητότητα και την αθανασία, εν τέλει το νόημα -και το μυστήριο- της ανθρώπινης ύπαρξης. Το 2004 βραβεύτηκε με το Locus για την καλύτερη συλλογή.
από
17,65 € 15,88 €

Ο αναρχικός των δύο κόσμων

"Αν θέλεις εγκληματίες, φτιάξε νόμους, αν θέλεις κλέφτες, φτιάξε ιδιοκτήτες"...

"Ο Αναρχικός των Δύο Κόσμων", ένα από τα ωραιότερα πολιτικά μυθιστορήματα, και - ευτυχώς - όχι μόνο, αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες μελέτες της Πολιτικής στο χώρο της Επιστημονικής Φαντασίας και παράλληλα είναι μια ενδιαφέρουσα μελέτη της εξέλιξης της σκέψης ενός επιστήμονα. Από πλευράς ιδεών είναι η μέγιστη δουλειά της συγγραφέως· η μπρεχτική αποστασιοποίηση που παρατηρείται σε πολλά μέρη του έργου, υποβοηθά ακόμα περισσότερο τον αναγνώστη στην ψύχραιμη εκτίμηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. "Ο Αναρχικός των Δύο Κόσμων" θεωρείται η κορυφή ολόκληρης της Χαϊνιανής Σειράς και ένα μείζον έργο τέχνης.
Μάκης Πανώριος

από
16,00 € 13,60 €