banner

Alain de Botton

Προβολή ως
Ταξινόμηση
Εμφάνιση ανά σελίδα

Comment Proust peut changer votre vie

non-exchangeable & non-refundable
6,00 €

Η αρχιτεκτονική της ευτυχίας

Τι κάνει ένα σπίτι "ωραίο"; Γιατί οι άνθρωποι διαφέρουν τόσο πολύ ως προς τις προτιμήσεις και τα γούστα τους; Μπορούν τα κτίρια να μας κάνουν ευτυχισμένους; Στην "Αρχιτεκτονική της ευτυχίας" ο Αλαίν ντε Μποττόν καταπιάνεται με μια σχέση που βρίσκεται στο κέντρο της ζωής μας. Τα κτίριά μας -και τα αντικείμενα με τα οποία τα γεμίζουμε- μας επηρεάζουν περισσότερο απ΄ όσο νομίζουμε. Οι τοίχοι, οι δρόμοι, οι αυλές, οι ταράτσες έχουν αισθήματα. Και η αρχιτεκτονική μαρτυρά ότι ο καθένας από μας είναι διαφορετικός, ότι ο χώρος μάς επηρεάζει ριζικά. Κατά τη γνώμη του Αλαίν ντε Μποττόν, η αρχιτεκτονική μάς δείχνει ποιοι θα μπορούσαμε να είμαστε σε "ιδανικές συνθήκες". Στρέφοντας τους προβολείς από μια ταπεινή μονοκατοικία σε μερικά από τα πιο φημισμένα κτίρια του κόσμου, ο Ντε Μποττόν εξετάζει πώς οι ιδιωτικές κατοικίες και τα δημόσια κτίρια -από εκείνα του Αντρέα Παλλάντιο μέχρι εκείνα του Λε Κορμπυζέ και του Νόρμαν Φρέιζερ επιδρούν στον τρόπο που αισθανόμαστε και σκεφτόμαστε, καθώς και πώς οι αρχιτέκτονες θα μπορούσαν να εργαστούν έτσι ώστε να αυξάνουν τις δυνατότητές μας στο κυνήγι της ευτυχίας. Η "Αρχιτεκτονική της ευτυχίας" αποτελεί μια περιήγηση στη φιλοσοφία και την ψυχολογία της αρχιτεκτονικής. Και θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τα σπίτια μας, την πόλη μας -και για τον εαυτό μας.
από
15,90 € 12,72 €

Η τέχνη του ταξιδιού

Ελάχιστα πράγματα είναι τόσο συναρπαστικά όσο η σκέψη ενός ταξιδιού σε κάποιο μακρινό μέρος. Σ` έναν τόπο όπου ο καιρός είναι καλύτερος, τα έθιμα πιο ενδιαφέροντα και με τοπία που προσφέρουν έμπνευση. Γιατί, λοιπόν, τυχαίνει τόσο συχνά στα ταξίδια μας να μην αντλούμε την ικανοποίηση που περιμέναμε; Με την Τέχνη του ταξιδιού, ο Αλαίν ντε Μποττόν μας ξεναγεί σε όλα εκείνα που μας προσφέρουν απόλαυση ή απογοήτευση καθώς ταξιδεύουμε. Με τη γνωστή, πλέον, χιουμοριστική αλλά και διεισδυτική ματιά του, μιλά -μεταξύ πολλών άλλων- για τα αεροδρόμια, τα εξωτικά χαλιά, τα ειδύλλια των διακοπών και τα μίνι μπαρ των ξενοδοχείων. Το βιβλίο αυτό μας ανοίγει τα μάτια και μας προκαλεί αρκετές σκέψεις, καθώς αποκαλύπτει τα κρυφά κίνητρα, τις προσδοκίες αλλά και τις δυσκολίες που κρύβονται πίσω από ένα ταξίδι στον κόσμο μας. Στη διαδρομή του έχει, όπως πάντα, συνοδούς σπουδαίους συγγραφείς, καλλιτέχνες και στοχαστές, που το έργο τους εμπνεόταν από το ταξίδι σε κάθε μορφή του: ο Γκυστάβ Φλομπέρ, ο Έντουαρντ Χόπερ, ο Μποντλαίρ, ο Ουέρντσουερθ, ο Βαν Γκογκ, ο Ράσκιν και πολλοί άλλοι μας προσφέρουν τις δικές τους σκέψεις γι` αυτό το παράξενο εγχείρημα, το ταξίδι. Ως ιδανικό αντίδοτο για τους ταξιδιωτικούς οδηγούς που μας υπαγορεύουν τι ακριβώς να κάνουμε όταν φτάνουμε στον προορισμό μας, η Τέχνη του ταξιδιού επιχειρεί να μας εξηγήσει για ποιους λόγους, κατ` αρχήν, ξεκινήσαμε να πάμε σ` εκείνο το μέρος - και διατυπώνει κάποιες ταπεινές προτάσεις με τις οποίες μαθαίνουμε ίσως να αντλούμε μεγαλύτερη ευχαρίστηση από τις εξορμήσεις μας.
από
15,50 € 12,40 €

Η τέχνη ως θεραπεία

Το βιβλίο αυτό δηλώνει με τόλμη ότι η τέχνη έχει μια ξεκάθαρη χρησιμότητα: πρόκειται για θεραπευτικό εργαλείο που μας βοηθά να βιώνουμε πιο ολοκληρωμένα τη ζωή μας.
0,00 €

Οι χαρές και τα δεινά της εργασίας

Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας στη δουλειά – όμως είναι εκπληκτικό πόσα λίγα πράγματα έχουν γραφτεί σχετικά με το τι κάνει την εργασία μία απ’ τις πιο συναρπαστικές και ταυτόχρονα επίπονες από όλες τις δραστηριότητές μας. Το Οι χαρές και τα δεινά της εργασίας διερευνά τις απολαύσεις και τους κινδύνους του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, ζωντανεύοντας εξαίσια με τι ασχολούνται οι άνθρωποι όλη μέρα –και όλη νύχτα– προκειμένου να λειτουργεί ομαλά η ξέφρενη καθημερινότητά μας. Με φιλοσοφική ματιά και με τον χαρακτηριστικό συνδυασμό χιούμορ και γνώσεων, ο Alain de Botton μάς οδηγεί σε ένα ταξίδι που περιλαμβάνει μια εσκεμμένα εκλεκτική ποικιλία επαγγελμάτων, από την κατασκευή πυραύλων ως την παρασκευή μπισκότων, από τη λογιστική ως την τέχνη – στην προσπάθεια να διερευνήσει τι κάνει άλλες δουλειές να μας ικανοποιούν κι άλλες να μας καταστρέφουν την ψυχή. Το βιβλίο αποτελεί έναν πανηγυρικό και μια έρευνα για κάτι που παίζει εξίσου κεντρικό ρόλο στη ζωή μας όσο ο έρωτας – αν και συνήθως δυσκολευόμαστε υπερβολικά να το αναλύσουμε όπως πρέπει. Όπως επισημαίνει ο De Botton, οι περισσότεροι συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά που επέλεξε για λογαριασμό μας ο δεκαεξάχρονος εαυτός μας. Εδώ λοιπόν έχουμε τον τέλειο οδηγό για ορισμένες από τις πλέον παράφορες αγωνίες και δελεαστικές ελπίδες που προκύπτουν από την πορεία μας στον χώρο της εργασίας. «Το χάρισμα του De Botton είναι ότι μας παρακινεί να σκεφτούμε για τον τρόπο ζωής μας και πώς θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα». The Times «Αν έχει νόημα να πούμε ότι ένας ήδη διάσημος, πολυδιαβασμένος συγγραφέας, δημιούργησε κάτι το επαναστατικό, τότε σίγουρα μιλάμε γι’ αυτό το βιβλίο. Δίχως να χάσει το παραμικρό από τη σαφήνεια και το ανάλαφρο ύφος που τον χαρακτηρίζουν, ο Alain de Botton καταφέρνει να φτάσει σε μια βαθύτερη, καλοπροαίρετη ιλαρότητα και σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο μελαγχολικής οξύνοιας. Εκτός των άλλων, το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα θρίαμβο στιλιζαρισμένης, ανορθόδοξης δημοσιογραφίας». Geoff Dyer
από
14,40 € 11,50 €

Περί του κοινωνικού status

«Η ζωή των ενηλίκων καθορίζεται από δύο μεγάλες αγάπες. Η ιστορία της πρώτης -του έρωτα που αναζητάμε- είναι πασίγνωστη και έχει αναλυθεί διεξοδικά. Της δεύτερης -της αγάπης που ζητάμε από τον κόσμο μας- είναι πολύ πιο κρυφή και επώδυνη. Κι όμως, η ανάγκη μας γι' αυτή τη δεύτερη αγάπη είναι εξίσου περίπλοκη και σημαντική». Το βιβλίο αυτό μιλά για ένα άγχος σχεδόν οικουμενικό, που σπάνια συζητιέται άνετα: εξετάζει το άγχος μας για τη γνώμη που σχηματίζουν οι άλλοι για εμάς, για το αν μας θεωρούν πετυχημένους ή όχι, αξιόλογους ή αδιάφορους. Είναι ένα βιβλίο για την αγωνία της καταξίωσης. Ο Αλαίν ντε Μποττόν θέτει διαυγή και ελκυστικά ερωτήματα για να βρει από πού απορρέουν οι ανησυχίες μας για το γόητρό μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να τις υπερβούμε. Ανατρέχοντας στο έργο φιλοσόφων, καλλιτεχνών και συγγραφέων, διερευνά τις πηγές του άγχους γοήτρου -στις συνέπειες της Γαλλικής Επανάστασης όσο και στην κρυφή μας θλίψη για την επιτυχία των φίλων μας- και αποκαλύπτει ιδιοφυείς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι έχουν μάθει να ξεπερνούν την ανησυχία τους καθώς επιζητούν την ευτυχία. Μαθαίνουμε για ξυπόλυτους φιλοσόφους και για γυμνόστηθες μποέμισσες, και ακόμη για τα οφέλη του να έχουμε μια νεκροκεφαλή στη βιβλιοθήκη μας και του να ατενίζουμε τα ερείπια. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο που όχι μόνο ψυχαγωγεί και γεννά σκέψεις, αλλά και παρέχει αληθινή σοφία και βοήθεια.
0,00 €

Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου

Ο Μαρσέλ Προυστ, συγγραφέας του "Αναζητώντας το χαμένο χρόνο", ενός από τα σπουδαιότερα και εκτενέστερα έργα του 20ού αιώνα, υπήρξε μια από τις ανεκτίμητες αυθεντίες ως προς το πώς μπορούμε να ζήσουμε βίο πλουσιότερο, ευτυχέστερο και πιο επιτυχημένο. Αν και ο ίδιος σπανίως ήταν ευτυχής, το "Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου" αποτελεί μια καταπληκτική μελέτη που μας δείχνει πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από το έργο του. Το βιβλίο αυτό δίνει την εικόνα του Προυστ καλύτερα από αναρίθμητες βιογραφίες. Γραμμένο με την κομψότητα και το χιούμορ που χαρακτηρίζουν τα βιβλία του Αλαίν ντε Μποττόν, αποτελεί ένα έξοχο βιογραφικό σκαρίφημα μιας από τις σαγηνευτικότερες μορφές της λογοτεχνίας και μια πνευματώδη σπουδή στη φιλολογική κριτική. Βασισμένος στα πιο συνηθισμένα παράπονα για την καθημερινή ζωή, ο Αλαίν ντε Μποττόν αποκαλύπτει τις σκέψεις του Προυστ για θέματα όπως: -Πώς να αναζωογονήσεις μια σχέση, -Πώς να επιλέξεις καλό γιατρό, -Πώς να απολαύσεις τις διακοπές, -Πώς να επωφεληθείς από κάτι που σε βασανίζει, -Πώς να κάνεις πολλούς φίλους, -Γιατί δεν πρέπει να διαβάζεις πολλά βιβλία, -Γιατί δεν πρέπει να πλαγιάσεις ποτέ με κάποιον ή κάποια στο πρώτο ραντεβού, -Γιατί να μην ψωνίζεις ρούχα βιαστικά. Απ' όλα αυτά προκύπτει μια ολοζώντανη προσωπογραφία εκείνου του εκκεντρικού αλλά βαθύτατα συμπονετικού ανθρώπου που βασίζεται στις επιστολές, στα δοκίμια και στα λογοτεχνικά έργα του. Παρά τη φήμη του ως ανθρώπου που πέρασε τη ζωή του σ' ένα δωμάτιο με μονωμένους τοίχους, ο Προυστ είχε να προσφέρει σοφία σχετικά με τα εγκόσμια και υποστήριζε πως, αν του δινόταν η ευκαιρία, θα μπορούσε να πει ακόμη και στον Σουάν πώς να κερδίσει την Οντέτ.
από
14,70 € 11,80 €

Το χρονικό του έρωτα

Το πολυαναμενόμενο και σαγηνευτικό δεύτερο μυθιστόρημα του Αλαίν ντε Μποττόν, που ακολουθεί την όμορφα περίπλοκη τροχιά μιας ρομαντικής σχέσης, από τον διεθνώς επιτυχημένο συγγραφέα των "Μικρή φιλοσοφία του έρωτα" και "Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου". Όλοι γνωρίζουμε τη μέθη και τον ενθουσιασμό των πρώτων σταδίων του έρωτα. Όμως, τι ακολουθεί; Στο Εδιμβούργο, δύο άνθρωποι, ο Ραμπί και η Κέρστεν, ερωτεύονται. Παντρεύονται, αποκτούν παιδιά - όμως δεν υπάρχει μακροχρόνια σχέση που να υπακούει έτσι απλά στο "κι έζησαν αυτοί καλύτερα". Το "Χρονικό του έρωτα" είναι ένα μυθιστόρημα που διερευνά τι συμβαίνει μετά τη γέννηση του έρωτα, τι χρειάζεται για τη διατήρησή του και τι συμβαίνει στα αρχικά ιδανικά κάτω από την πίεση της συνηθισμένης ύπαρξης. Με φιλοσοφική εμβρίθεια και ψυχολογική οξύνοια, ο Αλαίν ντε Μποττόν δείχνει ότι τα ρομαντικά μας όνειρα ίσως τελικά να μας βλάπτουν σοβαρά - και διερευνά τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις. Το συμπέρασμα, όπως ανακαλύπτουν σταδιακά οι χαρακτήρες, είναι πως ο έρωτας δεν αποτελεί "έναν ενθουσιασμό" αλλά μάλλον μία "δεξιότητα" που την αποκτάμε σταδιακά και συχνά οδυνηρά...
από
14,40 € 13,00 €