Το έπος της δεκαετίας του 1920 – της σημαντικότερης δεκαετίας στην πνευματική ιστορία της Γερμανίας «Το βιβλίο αυτό –πλούσιο σε εικόνες, πλούσιο σε ιδέες και εξαιρετικά καλογραμμένο– περιγράφει τα δέκα χρόνια από το 1919 ως το 1929, τα χρόνια που ο Χάιντεγκερ, ο Βιττγκενστάιν, ο Μπένγιαμιν και ο Κασσίρερ αποκτούν παγκόσμια αναγνώριση. Μολονότι δεν είχαν ιδιαίτερες επαφές ο ένας με τον άλλο, υπάρχουν πολλά που τους συνδέουν. Όλοι μαζί συνθέτουν, όπως πολύ πειστικά μας δείχνει ο Eilenberger, μια εκπληκτική πνευματική συντυχία, τέσσερα σχέδια ζωής και τέσσερις απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα: Τι είναι ο άνθρωπος; Εκείνο που προκύπτει είναι μια μεγάλη στιγμή για τον αστερισμό της φιλοσοφίας – στη σκιά μιας καταστροφής που προηγήθηκε και μιας που θα ακολουθήσει». Rudiger Safranski Η αλματώδης άνοδος του Μάρτιν Χάιντεγκερ και ο έρωτας της Χάννα Άρεντ, ο ασταθής Βάλτερ Μπένγιαμιν, ο μεγαλοφυής γόνος οικογένειας δισεκατομμυριούχων Λούντβιχ Βιττγκενστάιν, που, μολονότι στο Κέμπριτζ τον λατρεύουν ως «θεό της φιλοσοφίας», διδάσκει πάμπτωχος σε επαρχιακά σχολεία της Κάτω Αυστρίας. Και τέλος ο Ερνστ Κασσίρερ, που βιώνει στα αστικά προάστια του Αμβούργου την άνοδο του αντισημιτισμού πάνω στο ίδιο του το σώμα. Στις ζωές και στην επαναστατική σκέψη αυτών των φιλοσόφων βλέπει ο Eilenberger να θεμελιώνεται η καταγωγή του σημερινού μας κόσμου. Ο Wolfram Eilenberger, συγγραφέας, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης του Philosophie Magazin και ίσως ο πλέον ταλαντούχος εκλαϊκευτής της πνευματικής ιστορίας στον γερμανόφωνο χώρο, αναβιώνει δέκα πολύ κρίσιμα χρόνια φιλοσοφικού γίγνεσθαι, και συνάμα την πραγματικότητα μιας ολόκληρης δεκαετίας, που κινείται μεταξύ ξεφαντώματος και οικονομικής κρίσης, μεταπολεμικού κλίματος και επερχόμενου εθνικοσοσιαλισμού. Χάρη στη μεγάλη αφηγηματική τέχνη του, η αναδρομική ματιά στη δεκαετία του 1920 γίνεται ταυτόχρονα έμπνευση και προειδοποίηση, αλλά κατά κύριο λόγο αναγνωστική απόλαυση.
«Ο Eilenberger βγάζει στο φως τους μάγους του πνεύματος από τη σκιά των κειμένων τους και μας δίνει μια ιστορία της διανόησης που φέρνει τη φιλοσοφία στη ζωή».
-The New York Times Book Review
«Απίστευτη επιστημοσύνη, αριστουργηματική δομή, που συνενώνει τις ζωές των τεσσάρων αυτών προσωπικοτήτων, έρωτες, οικονομικά προβλήματα, οντολογικές ανησυχίες, μέσα σε μια Δημοκρατία της Βαϊμάρης που είναι σε αναβρασμό».
-The Times
«Καθηλωτικό ανάγνωσμα που φωτίζει μια κρίσιμη περίοδο της ευρωπαϊκής ιστορίας και του ευρωπαϊκού πνεύματος, που έχει απροσδιόριστες ομοιότητες με τη σημερινή πραγματικότητα». -The Telegraph
«Συνδυάζοντας έξοχα τη βιογραφία με την ιστορία του πνεύματος, η Εποχή των Μάγων αναδεικνύει την καταστροφή ως μαμή της σύγχρονης φιλοσοφίας. Είναι δύσκολο να βρει κανείς κάτι που να αντικατοπτρίζει καλύτερα και τη δική μας εποχή».
-Pankaj Mishra
«Ένα βιβλίο που μας διδάσκει πώς να ζούμε σε εποχές κρίσεων και πώς να σκεφτόμαστε γι’ αυτές, πράγματα που χρειαζόμαστε εκ νέου σήμερα».
-Anne Applebaum